Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Corneliu Vadim Tudor a murit la vârsta de 65 de ani

Corneliu Vadim Tudor a murit la vârsta de 65 de ani

Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

Liderul PRM a fost transportat de urgenţă, luni, la spital, din cauza unor grave afecţiuni cardiace. Politicianul s-a stins din viaţă la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei. Diagnosticul medicilor a fost de edem pulmonar acut şi, în ciuda faptului că s-au străduit aproape două ore să-l resusciteze, decesul a fost confirmat de surse medicale din Spitalul Militar din Capitală.

A ajuns în 2013 la acelaşi spital şi era cunoscut ca având mai multe probeme cardiovasculare.

Corneliu Vadim Tudor (născut pe 28 noiembrie 1949 la Bucureşti) a fost fondatorul Partidului România Mare şi membru al Parlamentului European şi a candidat la preşedinţie de cinci ori. La alegerile prezidenţiale din 1996 a candidat pentru funcţia de preşedinte al României, clasându-se pe locul 5 din 16 candidaţi.

În 2000, a candidat la Preşedinţia României, ajungând în turul doi, unde a obţinut 33,17% din voturi. În 2004, a candidat la Preşedinţia României şi a obţinut 12,57% din voturi. La alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie 2009, lista PRM pe care a candidat a obţinut votul a 540.380 români, adică 5,56% dintre votanţi.

În 2014, Corneliu Vadim Tudor şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, cumulând circa 3,68% din toate voturile exprimate şi validate. A fost senator în Parlamentul României în perioada 1992-2008, iar în iunie 2009 a fost ales în Parlamentul European pe lista Partidului România Mare, în nouă luni până în martie 2010 a participat la 15 din 37 de şedinţe în plen - prezenţă de 40,54 %.

Vadim Tudor a vorbit în plenul Parlamentului European de trei ori, dar n-a pus nicio întrebare, n-a făcut nicio propunere de rezoluţie, n-a dat nicio declaraţie scrisă, n-a propus niciun amendament şi n-a întocmit niciun raport.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani