Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Conturi de Facebook, blocate pentru postări despre proteste. Acuzații de raportări abuzive

Conturi de Facebook, blocate pentru postări despre proteste. Acuzații de raportări abuzive

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Mai mulți români, care folosesc rețeaua de socializare Facebook, acuză că le-au fost blocate conturile, după ce au postat mesaje și fotografii despre protestele din țară. Majoritatea cazurilor au fost înregistrate duminică, chiar în care în care 45.000 de oameni au ieșit în stradă în semn de protest.

Utilizatorii rețelei de socializare Facebook s-au plâns că nu și-au mai putut accesa conturile, la scurt timp după ce au făcut comentarii sau au publicat mesaje și fotografii despre protestele față de legile Justiției și față de modificările fiscale.

Printre care cei care au avut contul blocat a fost și Mălin Bot, unul dintre protestatarii care a publicat pe pagina sa de Facebook imagini de la miting, notează realitatea.net. Un alt utilizator a menționat că, la scurt timp după ce a publicat poze cu eticheta #rezist, contul lui a fost blocat. În schimb, o altă utilizatoare s-a ales cu contul blocat, după ce a distribuit un articol despre protest.

„Are de a face cu protestele in sine si dorinta de a ne bloca pe parcursul lor”, a apreciat utilizatoarea. Astfel de comentarii au fost adunate de Dragoș Stanca, managing partner în cadrul Thinkdigital. Stanca susține că blocarea „automată și aparent abuzivă” s-ar fi făcut, după ce s-ar fi făcut numeroase raportări. În cazul în care mai mulți utilizatori raportează pagini sau postări pe Facebook, conturile pot fi blocate automat până la verificarea sesizărilor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani