Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cea mai mare bancă din România are un nou șef

Cea mai mare bancă din România are un nou șef

Cea mai mare bancă din România, BCR va avea un nou director general executiv, după ce cehul Tomas Spurny a decis să demisioneze de la conducerea companiei şi va părăsi la sfârşitul lunii septembrie funcţia pe care o ocupă de trei ani şi jumătate.

Consiliul de Supraveghere al BCR l-a desemnat pe Sergiu Manea pentru funcţia de CEO. Tomas Spurny a decis să plece de la BCR pentru a da curs altor oportunităţi profesionale, potrivit unui comunicat transmis luni de cea mai mare bancă din România.

Spurny este director general al BCR de trei ani şi jumătate, cu mandatul de a gestiona un amplu proces de restructurare şi redresare financiară a băncii.

Sergiu Manea va prelua funcţia de CEO al BCR începând din 1 octombrie 2015. Mandatul trebuie mai întâi aprobat de BNR.

Manea s-a alăturat BCR în anul 2012. Anterior, a lucrat peste 15 ani la nivel internaţional, în roluri manageriale de investment şi corporate banking. Este pentru prima dată când Erste numeşte un român la conducerea BCR.

În poziţia sa de Vicepreşedinte,e acesta a asigurat conducerea liniei funcţionale Corporate supervizând diviziile de servicii bancare pentru companii mari, reţeaua de centre comerciale dedicate companiilor mici şi mijlocii, investment banking, pieţe de capital, trazacţii bancare & finanţarea comerţului, sector public & finanţarea infrastructurii.

„Sunt profund recunoscător întregii echipe a BCR, care a trecut printr-o perioada foarte dificilă, pe parcursul căreia am reuşit împreună să redresăm compania către profitabilitate şi să construim bazele pentru un viitor de succes. În ceea ce mă priveşte, după ce mi-am petrecut peste jumătate din cariera mea profesională în diverse poziţii manageriale în străinătate, aştept cu nerăbdare să mă întorc la Praga, oraşul meu de origine, unde am decis să dau curs unei alte oportunităţi de a ocupa o poziţie managerială", a declarat Tomas Spurny.

„Tomas Spurny a asigurat conducerea băncii într-o perioadă crucială pentru BCR. Au fost perioade pline de provocări, însă el a gestionat cu succes unul dintre cele mai complexe procese de restructurare de pe piaţa bancară românească. BCR este pregatită pentru o nouă perioadă de creştere şi performanţe comerciale. Sunt profund recunoscător pentru toate eforturile sale şi îi urez lui Tomas mult succes în noile sale proiecte. În acelaşi timp, suntem deosebit de încântaţi să anunţăm numirea lui Sergiu Manea drept CEO al BCR. El a avut o contribuţie majoră la redresarea băncii şi avem totală încredere în capacitatea sa de a conduce întreaga echipă a BCR, continuând eforturile de a consolida poziţia BCR de lider al sectorului retail şi corporate", a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group. Sursa: realitatea.net

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani