Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce trebuie să facă toate firmele până la 1 iulie – Cele înființate de la jumătatea lui 2012 încoace trebuie să o aibă acum

Ce trebuie să facă toate firmele până la 1 iulie – Cele înființate de la jumătatea lui 2012 încoace trebuie să o aibă acum

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Document obligatoriu pâna la 1 iulie! Absolut toate firmele vor trebui să-l aibă până la această dată. Mai mult, firmele înființate din iunie 2012 încoace sunt obligate să prezinte documentul la începerea activității.

O societate a fost deja amendată cu o sumă grasă. În cazul nerespectării acestei obligativități, amenzile vor continua să curgă.

Societățile înființate după iunie 2012 sunt obligate să realizeze, la momentul începerii activității, o analiză de risc la securitate fizică, în timp ce pentru societățile înmatriculate înainte de data amintită obligația va intra în vigoare din iulie 2018, scrie avocatnet.ro.

Recent, un cabinet stomatologic înființat în noiembrie 2012 a fost amendat de polițiști cu suma de 10.000 de lei. Conform sursei citate, obligația firmelor de a asigura paza bunurilor ori valorilor deținute este inclusă în Legea nr. 333/2003, analiza de risc la securitate fizică fiind un document obligatoriu pentru toate firmele, indiferent de natura capitalului social.

Însă, la ora actuală, realizarea acestei analize este obligatorie doar pentru societățile înființate începând cu 12 iunie 2012, cele care trebuie să aibă documentul chiar de la momentul începerii activității.

Totuși, companiile înființate înainte de data amintită mai au câteva luni la dispoziție să facă rost de document, 1 iulie 2018 fiind termenul-limită până la care toate firmele trebuie să aibă analiza de risc.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani