Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cât va ţine iarna. Vestea bună pe care o dă Ion Sandu, directorul general al ANM

Cât va ţine iarna. Vestea bună pe care o dă Ion Sandu, directorul general al ANM

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Vom avea maximum o lună de iarnă, iar fenomenele meteorologice actuale vor ajuta culturile agricole din sudul ţării, unde sunt probleme în ceea ce priveşte rezerva de umiditate din sol, iar stratul de zăpadă le va proteja de temperaturile foarte scăzute, a declarat Ion Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Meteorlogii au extins sâmbătă avertizarea de cod portocaliu pentru 18 judeţe. În aceste condiţii, şcolile din judeţele din sudul şi sud-estul ţării, aflate sub avertizare cod portocaliu de viscol şi ninsori, ar putea fi închise în perioada următoare. Viscolul şi ninsorile au dus la închiderea mai multor autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. Aici aveţi lista completă actualizată în timp real a drumurilor închise şi blocate.

„În sud erau probleme, cu 7 litri de precipitaţii în toată luna. Agricultorii erau destul de speriaţi, pentru că este periculos. Acest viscol vine ca la carte, adică mai întâi zăpadă şi apoi viscol. Vor fi temperaturi de minus 10 — minus 15 grade, dar stratul de zăpadă este protector şi lucrurile vor sta bine în vară cu recolta, iar după aceea începe temperatura să crească spre temperaturi normale. De exemplu, dacă la Bucureşti ajunge la minus 10 grade noaptea, între 30 (ianuarie — n.r.) şi 4 februarie vom avea minus 5 grade. O creştere de 5 grade ne aduce la temperaturi normale. Din 4 februarie, până în data de 12 — 13 (februarie — n. r.) va fi din nou o scădere în jur de minus 10 grade, după care s-ar cam termină aceste evenimente mai dure, să zicem”, a spus  Sandu, la B1 TV.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani