Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Carnagiu în saivan! Sute de oi ucise azi-noapte. Oierul în stare de șoc „Tremur tot. Nu știu ce-a fost!”

Carnagiu în saivan! Sute de oi ucise azi-noapte. Oierul în stare de șoc „Tremur tot. Nu știu ce-a fost!”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Carnagiu în saivan! Scene de coșmar, azi dimineață, în ferma unui crescător de ovine aflat încă în stare de șoc după ce și-a văzut animalele măcelărite. Tragedia s-a întâmplat azi-noapte, iar imaginile groaznice, au apărut pe site-ul publicației locale Pressalert.ro.

Coșmar pentru un cioban din localitatea timișeană Cadăr când s-a dus azi dimineață la saivan.

„Când s-a făcut de ziuă, ne-am dus să furajăm animalele. Nu mi-a venit să cred. Erau sute de oi moarte. Și miei. O singură dată am mai avut așa pagubă, dar eram în câmp. Acum, cum era saivan de cărămidă, au îngrămădit oile într-un colț și le-au ucis. Nu au avut pe unde să rupă, să scape. Am găsit o piele. În rest sunt numai animale omorâte. Pe aici prin zonă sunt lupi și șacali. Nu știu ce a fost. Tremur tot”, a declarat fermierul Stelian Zeic pentru PRESSALERT.ro.

Potrivit primarului comunei Tormac, la locul incidentului s-au deplasat reprezentanți ai Gărzii Forestiere, ai Agenției de Mediu, dar și polițiști, care fac cercetări pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Proprietarii nu stau foarte departe, la aproximativ 100 de metri de saivan, mai au și câini, dar nu au sesizat nimic, doar când a fost prea târziu. În adăpostul atacat de haita de lupi sau de șacali se aflau, în total, aproximativ 400 de miei și în jur de 300 de oi.

„Au fost duse animale moarte la Direcția Sanitar-Veterinară pentru a se face constatare, să vedem dacă pot elucida ce fel de animal a fost. Am mai avut astfel de cazuri în trecut, de oi omorâte de animale sălbatice, dar nu în număr atât de mare”, a precizat Ion Lucian Csaki Karol.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani