Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Canicula se extinde treptat la nivelul întregii țări! Botoșaniul intră sub Cod Galben de caniculă până miercuri

Canicula se extinde treptat la nivelul întregii țări! Botoșaniul intră sub Cod Galben de caniculă până miercuri

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben de caniculă pentru mai multe județe, avertizarea vizând și județul Botoșani. Botoșaniul se va afla sub Cod Galben pe 10, 11 și 12 august.

ANM extinde Codul Galben de caniculă la 23 de județe și municipiul București, în aceste zone temperaturile urmând să urce, luni, până la 36 - 37 de grade.

Totodată, marți și miercuri Codul Galben de caniculă urmează să fie valabil pentru întreaga țară, potrivit unei avertizări emise duminică de ANM.

De asemenea, județele Satu Mare, Bihor și Arad rămân sub Cod Portocaliu de Caniculă și în următoarele trei zile.

Meteorologii precizează că, în cursul zilei de luni, 10 august, valul de căldură va persista în vestul și nord-vestul țării, dar se va extinde și în regiunile estice și, local, în cele sudice. În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei și vestul Transilvaniei se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...36 de grade și izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Județele care intră luni sub Cod Galben de caniculă și disconfort termic sunt Botoșani, Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Timișoara, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași, și municipiul București.

De asemenea, marți și miercuri, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade și izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități, în zonele de câmpie și podiș.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani