Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Când va deveni Arsenie Boca sfânt? Anunțul făcut de Comisia de canonizare

Când va deveni Arsenie Boca sfânt? Anunțul făcut de Comisia de canonizare

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, își dorește foarte mult ca și el să își pună semnătura pe actul de canonizare al Părintelui Arsenie Boca, dar pentru ca acest deziderat să devină realitate trebuie încă strânse dovezi. Astfel, înaltul prelat anunță că va continua să adune dovezi pentru o posibilă canonizare a lui Arsenie Boca, atât documente scrise, cât și mărturii ale celor care au fost martorii unor minuni.

„Luni, 31 octombrie 2016, la Sfânta Mănăstire Prislop, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, s-au desfășurat lucrările Comisiei speciale teologice mitropolitane, împuternicită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru a cerceta viața, opera și activitatea misionară și duhovnicească a Părintelui Arsenie Boca, în vederea întocmirii dosarului pentru propunerea de canonizare.

Lucrările comisiei s-au concretizat într-o sistematizare teologico-științifică a scrierilor Părintelui Arsenie Boca, a documentelor de arhivă, precum și a diverselor publicații apărute de-a lungul timpului cu privire la viața și activitatea duhovnicului de la Mănăstirile Sâmbăta și Prislop.  

Adunăm dovezi și studiem. Noi alegem ce trebuie. S-au făcut mai multe referate. Când avem studiul document, îl prezentăm Patriarhiei. Luăm și mărturii ale oamenilor care pot fi dovedite, nu că au auzit”, se arată în comunicatul Episcopiei devei și Hunedoarei. Sursa: libertatea.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani