Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Aveți casa izolată cu polistiren sau vată minerală? Un arhitect susține că aceste materiale sunt nesigure și extrem de periculoase

Aveți casa izolată cu polistiren sau vată minerală? Un arhitect susține că aceste materiale sunt nesigure și extrem de periculoase

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Un tanar arhitect din Targu Jiu trage un semnal de alarma cu privire la folosirea poliestirenului si a vatei minerala drept materiale termoizolante. Acesta sustine ca aceste materiale sunt extrem de periculoase mai ales in casele unde exista copii si recomanda inlocuirea acestora cu doua materiale ecologice, pe baza de lana de oaie si canepa.

Alexandru Hortopan sustine ca poliestirenul este folosit in exces in Romania, iar oamenii nu stiu de pericolele la care se supun. Pe langa faptul ca este un material usor inflamabil, acesta nu lasa peretele sa respire, astfel ca umiditatea din casa este ridicata, ceea ce duce la probleme respiratorii.

„Recomand folosirea celor două materiale mai ales la familiile cu copii mici. La ferestre se pune acum tâmplărie PVC, care este un material termuizolant, dar care nu respiră, iar în combinaţie cu poliestirenul, tot spaţiul din interior devine lipsit de oxigen şi cu o umiditate crescută. În acest fel, se dezvoltă microorganisme care pot duce la apariţia unor afecţiuni respiratorii. Dacă un copil mic este crescut într-un asemenea spaţiu poate să aibă probleme cu bolile respiratorii”, sustine tanarul, potrivit adevarul.ro.

Totodata, tanarul atrage atentia asupra faptului ca desi materialele ecologice sunt mult mai bune, acestea lipsesc din marile lanturi de magazine.

„Nu ştiu de ce aceste materiale nu se găsesc în marile magazine pentru că sunt mult mai sănătoase şi eficiente. Cu toate acestea, există distribuitori autorizaţi pentru România a unor materiale de acest fel. Costurile nu sunt foarte mari faţă de materialele clasice, poliestirenul şi vata minerală, pentru că se adaugă costurile de transport”, a mai precizat alexandru Hortopan.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani