Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Atenție, fumători! Locuri în care poți să fumezi fără să primești amendă

Atenție, fumători! Locuri în care poți să fumezi fără să primești amendă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Românilor nu le pasă de legea antifumat, însă autoritățile le-au demonstrat că pot amenda asemenea comportamente. De exemplu, numai la Timișoara au fost date zeci de amenzi. Sumele variază între 100 și 5000 de lei.

Locuri în care poți fuma
Spațiile publice în aer liber sau spațiile de la locul de muncă: fără acoperiș sau cu acoperiș și cu mai puțin de doi pereți: curte, balcoane deschise, terase deschise, chioșcuri deschise, etc; delimitate de parapete ori paravane de delimitare, gărdulețe de delimitare, jardiniere, umbrele sau orice alt tip de mobilier stradal; care au închideri laterale sau/ și acoperiș retractabile ce formează temporar pereți ori acoperiș, dar doar atunci când structura de închidere este complet închisă/ strânsă astfel încât peretele ori acoperișul nu este vizibil: terasele, pavilioanele, chioșcurile când au jaluzelele, ușile pliabile, elementele demontabile, etc pliate/ închise în totalitate astfel încât spațiul devine deschise.

De asemenea, poți fuma pe peroane, refugii, stații ale mijloacelor de transport în comun dacă sunt deschise sau au acoperiș și doar un perete sau în parcuri, în afara locurilor de joacă pentru copii, dar și în locuință, inclusiv orice spațiu închis în care nu se desfășoară activitate economică (nu este loc de muncă).

De asemenea poți fuma în alte spații unde se desfășoară evenimente personale precum corturile, terasele, pavilioanele, dar care nu sunt loc de muncă (nu se desfășoară activitate economică).


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani