Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Anunţul Parlamentului European: Se renunţă la ora de vară!

Anunţul Parlamentului European: Se renunţă la ora de vară!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Eurodeputaţii au votat în favoarea renunțării la ora de vară. 2021 ar putea fi ultimul an în care se schimbă ora.

Țările europene care decid să mențină permanent ora de vară vor face ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. Cele care preferă să rămână permanent la ora de iarnă își vor putea schimba ora în ultima duminică din octombrie 2021. Acum urmează negocierile cu statele membre.

Majoritatea europenilor, inclusiv românii, au cerut într-o consultare publică desfăşurată anul trecut să se renunțe la schimbarea orei de două ori pe an.

România va trece duminică la ora de vară. Ora 3 devine ora 4.

În anul 2019, trecerea la ora de vară va avea loc în ultima duminică a lunii martie, mai exact pe data de 31 martie, când ora 3:00 va deveni ora 4:00, iar noaptea va fi mai scurtă cu o oră.

Cine a venit cu ideea trecerii la ora de vară
Trecerea la ora de vară se va produce în 2019 în conformitate cu reglementările temporale adoptate de conducerea țării noastre, căci această decizie revine fiecărei țări în parte și nu există niciun fel de obligativitate în acest sens. Pentru a avea o perspectivă mai clară asupra schimbării orelor, fie de vară, fie de iarnă, iată care sunt cele mai importante aspecte istorice ale acestei practici.

Ideea trecerii la ora de vară îi aparține lui Benjamin Franklin și datează încă din secolul al XVIII-lea.
Motivul pentru care orele de pe ceasornic se schimbă în funcție de perioada anului este unul de natură economică și chiar practică. Orele au fost stabilite astfel încât lămpile cu ulei sau cu gaz să lumineze pentru o perioadă optimă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani