Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Elena Gheorghe și povestea nespusă a unei iubiri interzise

Elena Gheorghe și povestea nespusă a unei iubiri interzise

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Monden

Dacă n-o cunoști pe Elena Gheorghe și cineva îți relatează totul despre viața ei, ai impresia că asculți firul narativ al unei povești. O poveste cu deznodământ fericit, cu emoții inerente, cu evenimente neașteptate, dar fără frici sau resentimente. Are o carieră fructuoasă, un soț care-i este alături din adolescență, doi copii minunați.

Elena, tu provii dintr-o familie tradiționalistă, tatăl tău având origini armânești. Cum l-ai prezentat pe Cornel părinților?
Părinții mei îl cunoșteau pe Cornel pentru că îmi era coleg și prieten, iar când lucrurile au devenit mai serioase, am avut ceva emoții. La început, tata era mai rece cu el, probabil că voia să-l testeze și mă gândesc că era normal. A fost primul și singurul băiat pe care l-am prezentat părinților, eu fiind fiica cea mare, astfel că trebuia să vadă și ceilalți frați ai mei cum se întâmplă dacă aduc pe cineva acasă.

Ai avut ceva emoții că el nu va fi primit cu brațele deschise în familia ta? Știu că bunica ta chiar și-ar fi dorit ca tu să te căsătorești cu un armân. Cât de greu a fost să o convingi de faptul că ți-ai găsit sufletul-pereche și că el este Cornel?
A fost o întreagă poveste… Dada și Papu au fost foarte supărați pe tatăl meu atunci când le-a prezentat-o pe mama, ea fiind ardeleancă. Ba, mai mult de atât, nici nu au fost prezenți la nunta lor deoarece ei își doreau ca băiatul lor cel mare să se însoare cu o armână și să fie un exemplu demn de urmat și pentru frații lui. Bunicii mei s-au împăcat cu părinții mei abia atunci când am venit eu pe lume, deși inițial nu au fost prea încântați când au auzit vestea. Apoi, am fost efectiv adorată de ei, m-au crescut, m-au răsfățat, m-au iubit la nebunie, mai ales că eram prima lor nepoată și, așa cum e obiceiul la armâni, purtam numele bunicii.

Dada m-a învățat să vorbesc armânește, să prețuiesc obiceiurile și muzica armânească. Aproape zilnic îmi spunea cât și-ar dori să mă căsătoresc cu un armân. Când am mai crescut, mai în glumă, mai în serios, îmi povestea despre băieții din comunitate, care ar fi mai potrivit pentru mine. A fost mai greu să-i spun bunicii despre Cornel decât părinților mei.
Mi-ar fi plăcut să respect tradiția, dar inimii nu-i poți porunci pe cine să iubească și pe cine nu. La început, i-a fost greu să-mi înțeleagă decizia, dar apoi l-a adorat pe Cornel, iar într-o zi mi-a spus că el face cât zece armâni și că are sufletul împăcat când știe că mă lasă pe mâini bune.

Deși povestea voastră de dragoste a părut una fără nicio opreliște, cred că nu a fost chiar așa… Nu? Cornel, tu cum îți amintești perioada de început a relației voastre?
A fost palpitantă. Am pariat totul pentru iubirea noastră… Prietenia dintre noi, pe care riscam s-o pierdem, dacă relația nu funcționa, trupa în care eram colegi… Citiți continuarea interviului în numărul de aprilie al revistei VIVA! disponibil la toate punctele de difuzare a presei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani