Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ziua Pompierilor din România marcată și la Dorohoi - FOTO

Ziua Pompierilor din România marcată și la Dorohoi - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Astăzi se comemorează 164 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii unde pompierii eroi conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, au reuşit să opună rezistenţă armatei otomane venite să înăbuşe Revoluţia Română de la 1848 şi să restabilească ordinea.

Ziua Pompierilor din România a fost marcată astăzi și la Dorohoi printr-o depunere de coroană la monumentul din curtea Detașamentului de Pompieri Dorohoi, ridicat în cinstea sublocotenentului Adrian Ciobanu.

Festivitatea de depunere a coroanei a avut loc în această dimineață în jurul orei 08:00. După acest eveniment, un echipaj al Detașamentului de Pompieri Ddorohoi s-a deplasat la Botoșani pentru a participa la festivităţile aniversării „Zilei Pompierilor din România” care vor avea loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

„13 septembrie reprezintă o zi de mare importanță pentru noi deoarece toate misiunile pe care le desfășurăm sunt în intereseul cetățeanului. Cu această ocazie Detașamentul de Pompieri Dorohoi a facut o depunere de coroană la monumentul ridicat în cinstea colegului nostru căzut la datorie.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Sorin Barbacaru, comandant Detașament Pompieri Dorohoi.

Totodată, în data de 13 septembrie, se va organiza şi „Ziua Porţilor Deschise” la subunităţile de intervenţie, dar şi o paradă militară cu noua şi vechea tehnică de intervenţie.

Vezi FOTO de la eveniment, Click AICI!

Sursa: DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani