Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ziua Naţională a României sărbătorită la Botoșani cu parade, spectacole, fasole și cârnați - FOTO

Ziua Naţională a României sărbătorită la Botoșani cu parade, spectacole, fasole și cârnați - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Botoşăneni s-au adunat cu mic, cu mare, vineri dimineaţă, în Centrul Istoric al Municipiului Botoşani pentru a sărbători Ziua Naţională a României.

Ceremonia din Centrul Istoric a început în jurul orei 9:30, când s-a constituit detaşamentul de onoare, după ce militarii i-au dat onorul reprezentantului Guvernului în teritoriu a urmat un moment extrem de emoţionant, fiind o surpriză pregătită de organizatori. Imnul Naţional al României a fost interpretat de Fetele de la Botoşani, Iustina Irimia, Lorena Dupu, Loredana Călin și Simona Mazăre, cele patru botoşănence care în ultimele săptămâni au reuşit să promoveze judeţul în toată ţara cu melodia Hai la Botoşani. Un sobor de preoţi a oficiat un TeDeum, după care au urmat alocuţiunile oficialităţilor locale și depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, iar manifestările din Centrul Istoric se vor încheia cu defilarea detaşamentului de onoare.

La finalul ceremonialului, municipalitatea va oferi tuturor celor prezenţi în Centrul Vechi fasole cu cârnaţi şi câte un pahar cu vin fiert, iar Consiliul Județean Botoșani, în colaborare cu Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor, va oferi un recital de excepție pe esplanda Palatului Administrativ. Spectacolul va începe la ora 14.00, iar în debutul evenimentului vor cânta Fetele din Botoșani.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani