Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Viceprimarul unei comune din Botoșani și-a dat demisia. Vezi cine e!

Viceprimarul unei comune din Botoșani și-a dat demisia. Vezi cine e!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Unul dintre cei mai vechi aleși locali ai Botoșaniului a renunțat la funcție. A făcut-o ieri printr-un act de demisie pe care l-a depus la Registratura Primăriei Curtești, limitrofă municipiului reședință de județ.

Dumitru Vițel, fost primar cu două mandate a decis că este cazul să se retragă din fruntea unității administrativ teritoriale.

„Am o vârstă, vreau să mă apuc de pensie, de nepoți, de copii. Eu am depus demisia de ieri, am depus-o la Primăria comunei Curtești, am număr de înregistrare, va intra în circuit și va ajunge la mapa primarului”, Dumitru Vițel, fost viceprimar comuna Curtești.

Deși s-a discutat și despre o eventuală excludere din PSD, în cele din urmă, în cadrul unei ședințe a Organizației PSD Curtești s-ar fi decis ca Dumitru Vițel să-și păstreze calitatea de consilier local.

„Membrii de partid mi-au recomandat să rămân în partid, să facem echipă în continuare, ei sunt tineri, primarul este și el tânăr, vrea poate un viceprimar tânăr sau ce doresc dlor. Eu am o vârstă, mi-am depus dosarul la pensie. Merg pe calea mea înainte, consilier local, dacă așa mi s-a spus să rămân alături de ei”, Dumitru Vițel, fost viceprimar comuna Curtești

Nu se cunoaște la acest moment dacă ar fi un alt motiv care a stat la baza demisiei, cauzat de relația cu actualul primar, Marcel Anton, ales de electorat la scrutinul din vara anului 2016. Primarul comunei Curtești infirmă că și-ar fi dorit ca viceprimarul demisionar să iasă și din plenul comunal și arată că a propus chiar o continuitate la masa dezbaterilor pentru Dumitru Vițel.

„Încă nu am stabilit, mai purtăm discuții în cadrul organizației, vom avea ședință. Eu am spus că varianta aleasă este bună și să rămână consilier local. Eu am propus asta. La propunerea mea, toți au mers pe ce am propus eu. Eu aveam un alt standard, adică vreau să fac administrație și cam atât, mai mult de atât nu pot comenta, asta e bucătăria noastră de partid. El este ales pe lista de consilieri locali, Biroul l-a propus și la l-a susținut, acum tot în cadrul Biroului se va decide”, Marcel Anton, primarul comunei Curtești.

În ședința ordinară din luna martie, va fi ales un nou viceprimar din rândul consilierilor locali, prin vot, cel mai probabil secret. Dumitru Vițel a fost primar în perioada 2008 – 2016, iar Marcel Anton, viceprimar. În 2016, s-a făcut rocada între cei doi, PSD alegând să-l susțină la alegerile locale pe candidatul Marcel Anton. Sursa: botosaneanu.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani