Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vacanță de 1 mai fără incendii în gospodării

Vacanță de 1 mai fără incendii în gospodării

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

La Botoșani, vacanța de 1 mai poate fi declarată fără incendii în gospodării. În perioada 29 aprilie – 01 mai a.c., s-a înregistrat un singur incendiu care a cuprins un autoturism ce se deplasa pe raza comunei Răchiți.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul evenimentelor cu foc a scăzut. Aceasta este o dovadă că botoșănenii acordă mai multă atenție sfaturilor primite de la pompieri pe timpul acțiunilor de informare preventivă derulate în cadrul campaniilor naționale ”F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”și „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale”.

Chiar și așa, locuitorii județului Botoșani tot au apelat la sprijinul pompierilor. În cele trei zile, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au avut 76 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale. Astfel, s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu, acordarea primului ajutor calificat unui număr de 48 de persoane, salvarea unei femei care a căzut într-o fântână, înlăturarea pericolului de incendiu în urma producerii a două accidente rutiere și asigurarea măsurilor p.s.i. pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD. Totodată, pompierii botoşăneni au executat 22 de activităţi de recunoaştere în teren şi acţiuni de educare  preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 51 de persoane. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani