Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Un adevărat festival de Ziua Europeană a Limbilor cu Europe Direct Botoșani - FOTO

Un adevărat festival de Ziua Europeană a Limbilor cu Europe Direct Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Marți, 26 septembrie, de Ziua Europeană a Limbilor, elevi din 5 școli botoșănene, alături de profesori, părinți și prieteni, au marcat, într-un cadru sărbătoresc, Ziua Europeană a Limbilor 2017, împreună cu Centrul Europe Direct Botoșani.

Dimineață, de la orele 10,00, la Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani, elevi din clasele a IV-a și a V-a, au prezentat în fața colegilor, profesorilor și părinților o serie de momente care au impresionat prin originalitate și ingeniozitate: un mic concert coral „Songs around the world”, prezentarea colectivă „Călătorie în jurul lumii lingvistice în 1000 de limbi”, jocul cu baloane „Mosaic of European Colours".

Elevii au salutat, au conversat, au cântat, au recitat în numeroase limbi europene și nu numai – mergând până în îndepărtata Japonie. Ei au fost îmbrăcați în tricouri personalizate cu desene și inscripții originale, au purtat baloane colorate de ei înșiși cu simboluri ale țărilor europene, planșe inscripționate în limba română și în limbi europene dedicate evenimentului. Coordonator al evenimentului pentru Școala gimnazială nr. 11 Botoșani este prof. Cristina Aionițoaie, care desfășoară în școală mai multe proiecte educative la nivel european.

În aceeași zi, începând cu ora 16.30, la Uvertura Mall, Centrul Europe Direct Botoșani, „Club MODAS Studio” și Asociația Buzzmedia au organizat un al doilea ciclu de activități dedicate Zilei Europene a Limbilor. Au participat grupuri de elevi, profesori și părinți de la Școala Gimnazială „Grigore Antipa”, coordonați de prof. Mihaela Barbacaru și de la Școala nr. 12 Botoșani sub îndrumarea prof. Irina Maria Temneanu, Veronica Ilaș și Cristian Vasile Madon, precum și reprezentanți individuali de la Școlile gimnaziale nr. 7, 10 și 11. Protagoniștii au cântat și au recitat în limbile franceză, engleză și italiană. S-au acordat interviuri micilor reporteri de la publicația Buzz. Pe scenă, în sală și la mesele mall-ului au fost implicați în eveniment peste 150 de participanți.

Participanții au primit premii din partea Centrului Europe Direct Botoșani: rucsacuri, penare, cărți, șepcuțe.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani