Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ștafeta veteranilor organizată de Asociația Voluntarilor Invictus, ajunge astăzi la Botoșani

Ștafeta veteranilor organizată de Asociația Voluntarilor Invictus, ajunge astăzi la Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Ștafeta Veteranilor, manifestare organizată de Asociația Voluntarilor Invictus, va ajunge astăzi, 18 octombrie, în jurul orelor 19:00, la Botoșani.

Ceremonia de primire a ștafetei se va desfășura în fața Primăriei, purtătorii ștafetei vor fi așteptați de soldați cu torțe, în prezența primarului Cătălin Flutur, a comandantului Garnizoanei Botoșani, a militarilor din această garnizoană, a veteranilor de război și bineînțeles a locuitorilor municipiului.

Ștafeta Veteranilor este un eveniment anual aflat la a V-a ediție și este o acțiune de nivel național care integrează eforturile a peste 150 de atleți de a acoperi peste 3.300 km de alergare, în scopul promovării valorilor naționale și a respectului față de veteranii și eroii României.

În perioada 20-27 octombrie 15 veterani români vor participa la Jocurile Invictus de la Sydney. Este a doua participare a eroilor români la această competiţie unică în lume, înfiinţată de prinţul Harry al Marii Britanii. O lecție de viață urmată de o lecție de voință. Este descrierea scurtă a jocurilor Invictus, olimpiada militarilor răniți pe front. Invictus e victoria voinței și triumful curajului. Povestea unor oameni care nu numai că nu renunță, dar continuă să câștige.

Menirea acestor jocuri este de a le mulțumi celor care, servindu-și țara pe front, s-au îmbolnăvit grav sau au rămas infirmi. Și de a-i ajuta să se ridice și să lupte din nou. Ceea ce au făcut cu toții. Competiţia va reuni 500 de participanţi.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani