Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Șase cadavre de porci mistreți au fost identificate pe malul râului Prut

Șase cadavre de porci mistreți au fost identificate pe malul râului Prut

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Autoritățile sanitar-veterinare din județul Botoșani sunt din nou în alertă, după ce șase cadavre de porci mistreți au fost identificate pe malul râului Prut, la Lipcani, Republica Moldova, marți, 28 mai 2019.

Ovidiu Airimițoaie, directorul adjunct al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani, a declarat că autoritățile din Moldova au confirmat faptul că rezultatele sunt pozitive la pestă porcină africană.

Urmare a acestei situații, în patru unități administrativ teritoriale din județul Botoșani au fost impuse restricții.

Focarul nu este la noi, dar zona infectată de 8 km și 5 km zonă tampon cuprinde teritoriul românesc. Astfel, sunt incluse în această zonă patru UAT-uri, respectiv Rădăuți Prut, Păltiniș, Viișoara și Coțușca. În zona infectată de 8 km avem cinci localități iar în zona de tampon șase locașități. În acest moment am format echipe ca în zona infectată de 8 km, respectiv localitățile Rădăuți Prut, Rediu, Horodiștea, Cuzlău și Miorcani, în cel mai scurt timp, cel mult șapte zile, să inventariem animalele existente în gospodăriile populației și să informăm populația asupra acelui set minim de reguli ce trebuiesc respectate pentru limitarea introducerii bolii în gospodărie”, a precizat Airimițoaie pentru botosaninews.ro

De asemenea, în cele trei fonduri cinegetice din zonă se aplică aceleași măsuri, respectiv patrulare zilnică pentru identificarea de animale bolnave sau cadavre, limitarea accesului cu atelaje în zona forestieră, mai ales acolo unde sunt exploatații, iar la nivel de gospodării se va informa populația asupra restricției circulației animalelor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani