Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Restanțele la plata facturilor clienților Moder Calor pun în pericol asigurarea energiei pentru sezonul rece 2015-2016

Restanțele la plata facturilor clienților Moder Calor pun în pericol asigurarea energiei pentru sezonul rece 2015-2016

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Societatea Modern Calor este pregătită și dispune de capacitățile tehnice necesare asigurării la parametri de calitate ridicată a confortului termic în locuințele botoșănenilor pentru sezonul rece 2015-2016.

Datorită investițiilor făcute în sistemul centralizat de termoficare al municipiului Botoșani, prețul de producție al agentului termic a scăzut semnificativ în ultimii ani, iar prețul de facturare a energiei termice pentru populație rămâne la valoarea stabilită la începutul sezonului rece 2013-2014, când a scăzut la 170 lei/Gcal, fiind astfel unul cele mai mici din țară la ora actuală. Aceasta chiar și în condițiile în care gazele naturale destinate consumatorilor casnici s-au scumpit cu 35% în ultimi trei ani.

Singura problemă cu care s-ar putea confrunta societatea de termoficare este lipsa fondurilor necesare achitării gazul metan din cauza restanțelor la plata facturilor pe care le înregistrează clienții casnici. De aceea, pe lângă măsurile legale întreprinse pentru recuperarea creanțelor, este posibil ca, pentru clienții care înregistrează debite mari, să nu se furnizeze energie termică după răcirea vremii.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că nu-și pot încălzi locuițele pe timpul iernii dacă nu plătesc. Am fost suficient de îngăduitori și de înțelegători, însă toate au o limită. Nu putem pune în pericol funcționarea unei societăți de o asemenea importanță pentru comunitate din cauza unora care nu înțeleg să-și plătească datoriile decât atunci când sunt constrânși”, declară directorul general al societății Modern Calor SA, Florin Sandu.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani