Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pompierii botoşăneni chemaţi în ajutor de concetăţeni şi de Ziua Naţională a României

Pompierii botoşăneni chemaţi în ajutor de concetăţeni şi de Ziua Naţională a României

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

De Ziua Naţională a României, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au fost solicitate şi au intervenit în 29 situaţii de urgenţă.

Este vorba de patru incendii, trei misiuni pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic, respectiv îndepărtarea unor bucăţi din acoperişurile a trei clădiri din municipiul Botoşani (străzile Tudor Vladmirescu, General Avrămescu şi Calea Naţională) desprinse de vânt şi care prezentau pericol pentru trecători sau puteau avaria autoturisme, cinci misiuni de asigurare a măsurilor p.s.i. pe timpul unor evenimente cu public numeros şi 17 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

Pe timpul intervenţiilor, au fost salvate/asistate 17 de persoane.

Coşurile de fum necurăţate sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile şi fumatul în locuri nepermise sunt cauzele care au generat patru de incendii, în prima zi de din decembrie, la Botoşani.

Pentru stingerea acestora au intervenit, în total, 35 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani,  voluntari ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi cetăţeni.

Pagubele au fost estimate la aproape 3.300  lei.

Pompierii au împiedicat extinderea flăcărilor, fiind protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 150.000 lei.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu, pompierii recomandă verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani