Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Patru polițiști din județ cercetați, după scandalul de la Vorniceni

Patru polițiști din județ cercetați, după scandalul de la Vorniceni

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Șeful IPJ Botoșani, a prezentat, luni, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică măsurile dispuse la nivelul Postului de Poliție de la Vorniceni, comună în care cetățenii s-au plâns că polițiștii de acolo nu își fac treaba.

Potrivit șefului Poliției, la nivelul conducerii Inspectoratului s-a dispus un control tematic la acest post de poliție, iar în urma concluziilor formulate de ofițerii care s-au prezentat acolo și au verificat activitatea lucrătorilor, s-a dispus cercetarea prelabilă a cms. șef Luchian Vasile, șeful Secției de Poliție Rurală nr.9 Vlăsinești, pentru lipsă de implicare și control la nivelul activității postului de poliție Vorniceni.

Cercetarea prelabilă a fost declanșată și față de ag. pr. Ionuț Daniel Afrăsânei, șeful Postului de Poliție Vorniceni, care între timp a fost schimbat din funcție și mutat la Postul de Poliție Mihăileni, ag. pr. Claudiu Zahariuc, ajutorul șefului de post, care a fost mutat la Postul de Poliție Vlăsinești, și ag. pr. Ionuț Corneliu Murărașu, care în prezent își desfășoară activitatea la alt post de poliție, dar a lucrat la Vorniceni în perioada în care s-a efectuat controlul, scrie stiri.botosani.ro.

„Abaterile care s-au constatat în sarcina celor pentru care s-a dispus cercetarea prelabilă constau în tergiversarea nejustificată a cercetărilor și verificărilor în dosarele penale și sesizărilor cetățenilor din comuna Vorniceni. Fiind în curs de cercetare prelabilă, voi aștepta concluziile ofițerului desemnat cu cercetarea și în funcție de vinovăție sau nevinovăție voi dispune și alte măsuri disciplinare față de cei implicați", a declarat cms. șef Mihai Bunduc.

Postul de șef de poliție la Vorniceni a fost scos la concurs. „Pentru a continua activitatea la Postul de Poliție Vorniceni am demarat procedura de scoatere la concurs a funcției de șef de post și până la ocuparea acesteia am delegat un agent de la Secția 9 Poliție Rurală Vlăsinești care a preluat atribuțiile șefului de post fiind ajutat de un alt lucrător de la aceeași secție în așa fel încât activitatea să se desfășoare în condiții de normalitate", a mai spus Bunduc.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani