Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ofertă inedită. Un primar din județul Botoșani oferă gratis case pentru cine se mută în comuna lui

Ofertă inedită. Un primar din județul Botoșani oferă gratis case pentru cine se mută în comuna lui

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Ca sa atragă cât mai multe familii în localitate, primarul din comuna Concești, judeţul Botoșani, s-a gândit la o ofertă inedită. Costel Nazare vrea să ofere locuințe și locuri de muncă acelor familii cu copii care vor veni și se vor stabili în comună.

Decizia de a oferi case gratuit a fost luata pentru ca populatia din comuna a imbatranit si numarul de copii a scazut semnificativ in ultimii ani. Atat de mult incat la scoala au fost infiintate clase simultane. Infiintarea de clase simultane nu reprezinta un castig pentru elevi. Dar, in conditiile in care in total sunt 220 de scolari de la gradinita pana la clasa a VIII-a alta solutie nu exista deocamdata.

„Am ajuns in situatia aceasta din cauza ca populatia satului este imbatranita, iar foarte multi dintre tineri au plecat in alte tari. Daca in alti ani avea clase paralele ne gasim astazi in situatia de a avea clase simultane. Numarul de copii fiind mic nu avem cum conform metodologiei de a putea face clasa intreaga si de aceea lucram cu clase simultante. In acest an doua clase simultane si sa stiti ca se lucreaza mai greu la clase simultane. Timpul se imparte si atunci nu este un castig pentru copil faptul ca invata la simultan. Ne dorim, ii primim pe toti copiii care vor sa vina la noi la scoala, dar pentru ca multi tineri au plecat ne afecteaza", a declarat Petronela Iancu, director scoala gimnaziala Concesti pentru botosaninecenzuart.ro.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani