Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Militari, oficiali şi toţi botoşănenii doritori vor comemora joi Ziua Eroilor

Militari, oficiali şi toţi botoşănenii doritori vor comemora joi Ziua Eroilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Timp de trei minute toate lăcaşurile de cult din municipiul Botoşani vor trage clopotele mâine, la ora 12:00. Momentul va fi parte a ceremonialelor ce vor avea loc începând cu această oră în cinstea şi onoarea Eroilor Neamului.

Conform unui decret din 4 mai 1920, comemorarea eroilor căzuţi în război s-a organizat în fiecare an de Ziua Înălţării Domnului, la 40 de zile după Sfintele Paşte. În acest an sărbătoarea naţională cade pe 13 iunie, zi în care Instituţia Prefectului va organiza împreună cu Garnizoana Botoşani un program special ce va avea loc la monumentele eroilor din Cimitirul Pacea.

Şapte plutoane de militari, pompieri, jandarmi şi poliţişti vor compune garda de onoare, în timp ce toate instituţiile deconcentrate sunt aşteptate, conform solicitării venite din partea prefectului Costică Macaleţi, să depună coroane de flori în cinstea eroilor. Cei prezenţi vor putea asista la serviciul religios de pomenire şi, mai apoi, la defilarea gărzii de onoare.

Primăria Botoşani, Inspectoratul judeţean de Jandarmi şi cel de poliţie vor lua măsurile necesare pentru asigurarea ordinii publice şi a traficului fluent din zona Pacea.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani