Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
ITM Botoșani: Control tematic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani

ITM Botoșani: Control tematic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Urmare articolelor apărute în presa locală care făceau referire l-a nerespectarea de către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a prevederilor legislaţiei muncii, respectiv la existenţa unui număr de 83 de salariaţi care îşi desfăşoară activitatea fără a avea contracte individuale de muncă, inspectoratul s-a autosesizat şi a dispus efectuarea unui control tematic.

Guvernul României a adoptat Hotărîrea privind aprobarea transferului managementului asistenţei medicale al Spitalului Orăşănesc Săveni de la Cosiliul Local al oraşului Săveni la  Consiliul Judeţean Botoşani, precum şi pentru desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare din judeţul Botoşani nr. 758 / 27 iulie 2011, publicată în Montorul Oficial nr. 556 / 04 august 2011.

Prin structura organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani rezultată în urma reorganizării s-a stabilit ca, în conformitate cu prevederile art. 4 din hotărîre, întreg personalul de la fostul Spital Orăşănesc Săveni să fie preluat, respectiv 80 de salariaţi.

La data începerii controlului, conducerea spitalului demarase procedura de preluare, în baza aceloraşi contracte individuale de muncă, a salariaţilor mai sus menţionaţi, procedură finalizată la data încheierii Procesului verbal de control. Astfel, informaţiile apărute în presă referitoare la această situaţie nu se confirmă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani