Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
ISU Botoșani: Trei persoane decedate şi 19 evacuate în urma incendiilor din ultimele şapte zile

ISU Botoșani: Trei persoane decedate şi 19 evacuate în urma incendiilor din ultimele şapte zile

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Trei persoane decedate (doi bărbaţi de 95 ani şi 50 ani, din Pădureni, comuna Şendriceni şi Brăeşti şi o femeie în vârstă de 99 de ani din Săveni), două persoane internate în spital şi alte 19 evacuate preventiv, dar şi pagube în valoare de peste 77.000 de lei este bilanţul celor 13 incendii produse săptămâna trecută pe raza judeţului Botoşani.

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: coş de fum necurăţat de funingine, neprotejat faţă de materialele combustibile sau deteriorat, amplasare necorespunzătoare a materialelor combustibile lângă mijloace de încălzit, scurtcircuit electric şi acţiune intenţionată.

Pentru stingerea acestora au intervenit, în total, 90 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, voluntari ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi cetăţeni, fiind protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 1. 200.000  lei.

Cele trei incendii din Săveni, Pădureni (comuna Şendriceni) şi Brăeşti soldate cu decesul a trei persoane s-au produs ca urmare a amplasării necorespunzătoare a materialelor combustibile lângă mijloacele de încălzire şi au fost observate şi anunţate cu întârziere.  

Ultima tragedie s-a înregistrat duminică seară, la Brăeşti, unde un bărbat de 50 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unui incendiu izbucnit în locuinţa sa.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin după ora 20.00. La locul indicat s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea întreaga locuinţă. Întrucât existau informaţii că bărbatul nu a reuşit să iasă din clădire, pompierii au început căutările, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului. Acesta a fost descoperit decedat, lângă un pat, fiind carbonizat.

Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani