Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Incident toxic la Botoșani! Populația avertizată prin RO-ALERT! 14 familii EVACUATE!

Incident toxic la Botoșani! Populația avertizată prin RO-ALERT! 14 familii EVACUATE!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Echipele de Apărare Chimică, Radiologică, Biologică și Nucleară, solicitate de urgență la Botoșani după ce locatarii mai multor imobile de pe strada Pușkin, din municipiul Botoșani, au sunat, în această după amiază, la 112 pentru a reclama faptul că din băile caselor lor vine un miros puternic şi înţepător, nedefinit, pe care nu îl recunosc.

Casele au fost evacuate de urgenţă, iar strada izolată complet de echipaje de către jandarmi, care nu permit accesul nimănui în zonă.

„Prin 112 am fost solicitați pe strada Pușkin, din municipiul Botoșani, fiind precizat că la anumite locuințe există miros necunoscut. În acest sens, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani s-a deplasat la locul intervenției cu o autospecială de primă intervenție, grupa operativă, structurile de intervenție. Din primele cercetări există miros de gaz metan, dar să vedem sursa. S-a detectat în două locuințe. Sunt evacuate persoane din trei imobile”, a menționat Col. Pălimariu Petru, din cadrul ISU Botoșani.

După aproximativ patru ore de la primirea apelului la 112 și deplasarea numeroasă de forțe ale statului către strada Pușkin, de la Suceava a venit autospeciala CRBN (Chimic, Biologic, Rdiologic, Nuclear).

Au fost depistate emanații mai mici sau mai mari la 14 case iar familiile din aceste locuințe au fost evacuate și avertizate să-și găsească adăpost la rude, peste noapte.

Populația din zonă a fost avertizată prin RO- ALERT:
„Incident toxic produs pe strada Pușkin cu posibile degajări de gaz metan. Luați măsuri de autoprotecție în zonă. Evitați utilizarea focului cu flacără în aer liber! Aerisiți spațiile de locuit. Păstrați-vă calmul și respectați recomandările dispuse de autorități. Informați și persoanele din vecinătatea dv. Mai multe informații și actualizări despre eveniment puteți obține accesând canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU”

Pentru că după mai multe ore de căutări nu s-a depistat zona de unde provin emanațiile oamenii au fost scoși din zonă. S-a solicitat o ambulanță SMURD pentru preluarea unei persoane imobilizate la pat. Toți botoșănenii din strada Pușkin vor dormi la rude, existând riscul ca de-a lungul nopții să se intoxice prin somn.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani