Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Desfășurare de forțe a pompierilor dorohoieni pe lacul de acumulare Rogojești - FOTO

Desfășurare de forțe a pompierilor dorohoieni pe lacul de acumulare Rogojești - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Detașamentul de Pompieri Dorohoi a desfășurat un exerciţiu de cooperare pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse la lacul de acumulare Rogojești, dar şi în zonele adiacente lacului.

Exercițiul s-a desfășurat marți, 26 august 2015, în jurul amiezei și a cuprins acţiuni de intervenţie cu forțe și mijloace în teren în vederea îndeplinirii misiunilor specifice ca urmare a producerii unor viituri urmate de inundație, salvarea și evacuarea persoanelor surprinse de viitură și asanarea gospordăriilor inundate.

Pompierii au intervenit pentru salvarea unui număr de șase persoane aflate la pescuit pe lac și care au fost surprinse de viitură, existând pericolul de înec. Acestea au fost salvate cu barca pneumatică și UTV-ul AGRO și transport în siguranță la mal, unde li s-au acordat îngrjiri medicale de către echipajul SMURD prezent la fața locului.

Totodată, pompierii au efectuat asanarea unor spații inundate din două gospodării și salvarea unui număr de cinci persoane refugiate în podul caselor de locuit inundate. În același timp a fost simulat un incendiu la un atelier mecanic de la stația de întreținere a hidrocentralei de pe lacul de acumulare.

„Misiunile au fost îndeplinite cu succes, acestea având un caracter de pregătire pentru noi cât și pentru personalul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mihăileni și pentru personalul de întreținere al hidrocentralei.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, căpitan Petrică Ciobănaşu, locţiitor comandant Detaşament de Pompieri Dorohoi, coordonatorul exercițiului.

Sursa: DorohoiNews.ro

Vezi Galerie FOTO de la exercitiu, Click AICI!

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani