Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Concursul Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!” a ajuns la final - FOTO

Concursul Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!” a ajuns la final - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Cea de-a XII a ediție-a Concursului Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!” 2018, proiect finanțat de Primăria municipiului Botoșani și Ministerul Educației Naționale prin I.Ș.J. Botoșani, fiind inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale, poziția 88, s-a finalizat duminică 27 mai.

Aplicanți: Asociația „Papucul doamnei” și Palatul Copiilor Botoșani.
Sponsori: Carrefour Botoșani și Best Distribution S.R.L. Suceava.
Alături de organizatori, la festivitatea de deschidere, au fost reprezentanți ai Primăriei municipiului Botoșani, Agenției pentru Protecția Mediului, Direcției Silvice Botoșani și Asociației Ecotic.

Cu această ocazie a fost lansat și nr. 6 al revistei cu I.S.S.N. „Și gestul tău contează! Pentru mediu, pentru sănătate!

30 echipaje din țară au concurat la diferite probe de recunoaștere floră, igienizare, orientare în teren, cunoștințe despre mediu și protejarea lui, activități organizate de Prof. Renga Ioan Alexandru de la Palatul Național al Copiilor. Și-au dovedit creativitatea și îndemânarea la atelierele de lucru cu tema ”Fii creativ! Reutilizează, repară și recondiționează deșeurile!”. Obiectele rezultate în urma acestor ateliere au intrat în tombola elevilor.

Proba surpriză susținută de reprezentantul Asociației Ecotic, dl Florin Catz și mascota Ecoterrianul a adus fericire în rândul participanților. Echipajele au fost implicate, alături de aceștia, în Centrul vechi al municipiului, la realizarea unui mozaic uriaș, cu un mesaj eco, din baterii și acumulatori uzați și la o mini campanie de informare în ceea ce privește colectarea selectivă și necesitatea reciclării acestui tip de deșeu.

Activitățile demonstrative: „Calitatea aerului” (Plume Air Report / Air Pollution Near Me) și „Lumina – prieten și dușman” - teste de măsurare a calității aerului și intensității luminii în interior și exterior, folosind programe și instrumente speciale, au avut rol în formarea participanților și realizarea schimburilor de experiență. Organizarea excursiei în Pădurea Tudora a avut ca obiectiv principal Rezervaţia de Tisă, dar și măreția Canionului Bahluiului.

În Tudora, participanții au avut ocazia să viziteze și să afle despre însemnătatea istorică a altor obiective: Biserica și Conacul Cantacuzino-Pașcanu, Monumentul eroilor din războiul de independență și din primul război mondial și în Vorona, Caravana Ecotic.

Activitatea „Premii pentru gesturi deosebite” a răsplătit implicarea elevilor și profesorilor. Aceștia au primit diplome și trofee de la coordonatorul concursului, Prof. Cecilia Vicoveanu și premii de la Carrefour Botoșani și Asociația Ecotic.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani