Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cel mai cunoscut impresar din județul Botoșani cercetat de procurorii DNA – VIDEO/FOTO

Cel mai cunoscut impresar din județul Botoșani cercetat de procurorii DNA – VIDEO/FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Dupa ce luni dimineata la Serviciul Teritorial Suceava al Directiei Nationale Anticoruptie a ajuns fostul director adjunct al Nova Apaserv, Neculai Gheorghinca, marti dimineata a venit randul unui alt suspect sa fie citat de procurori pentru audieri în dosarul de la Consiliul Judetean.

Este vorba despre Marius Honceriu, unul dinstre cei mai cunoscuti impresari si organizatori de concerte din judetul Botosani si finul deputatului PNL, Verginel Gireada. Dupa aproximativ o ora, Honceriu a iesit de la DNA, insa nu a dorit sa dea vreo declaratie, scrie stiri.botosani.

Ulterior, DNA a remis un comunicat de presa in care se precizeaza ca Marius Honceriu are calitatea de suspect in acest dosar, fiind acuzat de abuz in serviciu.  

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări față de suspectul HONCERIU MARIUS, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constând în aceea că în luna septembrie 2013, în calitate de acționar și director economic al SC MIXT HONCERIU SNC Dorohoi, județul Botoșani și reprezentant al SC ANMARI Business Invest SRL Botoșani, administrată de soția sa, a ajutat cu intenție un funcționar public al Centrului Județean de Cultură Botoșani, să-și îndeplinească atribuțiunile de serviciu în mod necorespunzător (prin trucarea licitației), în scopul atribuirii în condiții ilegale a unui contract de prestări servicii, în favoarea SC Anmari Business Invest SRL, firmă care a obținut astfel un folos necuvenit în cuantum de 40.000 lei și totodată s-a cauzat o pagubă în cuantum de 17.500 lei în dauna bugetului CJCPCT Botoșani și implicit în dauna Consiliului Judeţean Botoşani, autoritatea publică locală care asigură prin subvenţii finanţarea activităţii centrului.

La data de 29.09.2015, suspectului i s-a adus la cunoștință fapta și încadrarea juridică, drepturile și obligațiile procesuale în cauză. Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un suspect este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație, să înfrângă principiul beneficiul prezumției de nevinovăție.”, se precizeaza in comunicatul DNA.

Sursa videostiri.botosani.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani