Campania „TU VEZI ORAŞUL?” a ajuns la Botoşani

Campania „TU VEZI ORAŞUL?” a ajuns la Botoşani

Dac-ar fi să iasă toţi invătati, n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele, zicea hâtru Ion Creangă. Prietenul său Mihai Eminescu, probabil că nu era de acord: se născuse in apropiere de Botoşani, oraşul care a avut parte si de cărturari, precum Nicolae Iorga, George Enescu sau Grigore Antipa, dar şi de oameni născuţi sub zodia muncii simple, dar valoroasă.

Pe Calea Naţională, una dintre principalele artere ale oraşului, vei descoperi un monument din care poţi invăta cât de tragic este să dispreţuieşti oricare dintre cele două feluri de a munci: crucea uriaşă este, de fapt, un monument al vinovaţiei.

A fost construită de Ninel Ţîmpan, un afacerist local, după ce fiul sau s-a sinucis pentru ca luase o nota mica si se temea de furia tatalui.

Remuşcările tatalui le aduc, insă, aminte botoşănenilor că in viată, cea mai importantă nota e cea la bună purtare. In Centrul vechi al oraşului, după-amiezele au un ritm mai vesel.

Primaria a reabilitat o parte din case si se pregăteşte să organizeze aici, peste vreo două săptămâni, Zilele Orasului. Edilii nu au reuşit, incă, sa scape de "rezidenţii" care asortează arhitecturii vechi muzica de bodega.

La cativa metri de promenada linistită a orasului, incepe drumul banilor. Poate te vei ingrijora când te trezeşti in faţă cu o firmă precum "Banca cooperatistă Răscoala", dar iţi vine inima la loc când observi că in dreapta te asteaptă „Incubatorul de afaceri”. Este un proiect al Primăriei, menit iniţial să-i ajute pe micii intreprinzători care nu-şi permiteau să plătescă 10 milioane de lei vechi pentru un sediu la preţul pieţei.

Buimac de surprizele afacerilor botosănene, incerci să te intorci la ale sufletului. Teatrul din oraş iţi transmite si el că trăiesti intr-o Romanie plină de confuzii.

Iti rămân două posibilităţi: să iţi imaginezi viaţa intr-un roz la fel de puternic precum cel de pe teatrul de păpuşi construit cu sprijinul lui Max Weber, sau să cauţi unul dintre parcurile care fac Botoşaniul campion la spatţii verzi in Romania. Chiar daca vrei o simplă plimbare printre statuile personalitatilor născute aici, până şi copacii te invită să mai citesti câte ceva: anunturi particulare sau indicaţiile drumului către toaleta publică. In final, incepi să intelegi că e mult mai uşor dacă nu vezi viata in alb sau negru, ci doar ca pe un spectacol. Sursa: realitatea.net

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.