Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Autorităţile au dat alarma! Mistreţ radioactiv, marca CERNOBÎL, descoperit la Suceava!

Autorităţile au dat alarma! Mistreţ radioactiv, marca CERNOBÎL, descoperit la Suceava!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Un mistreţ împuşcat pe un fond de vânătoare din judeţul Suceava, la 10 kilometri de frontiera cu Ucraina,  a fost identificat cu depăşiri ale nivelului de contaminare radioactivă, a anunţat, joi, directorul general Romsilva, Ciprian Pahonţu.

Potrivit Monitorul de Suceava, mistrețul radioactiv a fost descoperit ca urmare a numeroaselor teste care se fac pe carnea vânatului, pentru a fi descoperite eventuale infestări cu trichinella spiralis, iar mai nou, pentru pesta porcina africană.

„În Roimânia nu sunt focare de pestă porcină africană, dar cum animalele nu au granițe, trecând dintr-o țară în alta, este bine să ne păzim. Cel mai probabil, mistrețul radioactiv este venit din Ucraina. Deocamdată el este depozitat, izolat, îşi va fi incinerat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Suceava, George Celsie.

Potrivit şefului Romsilva, este pentru prima dată când autorităţile au o astfel de situaţie(...) "Acest lucru ne alarmează foarte tare şi împreună cu ANSVSA şi Garda de Mediu şi toate organele abilitate vom luat toate măsurile de rigoare în perioada următoare."

Contaminarea radioactivă Cs-137 şi Cs 134 este de tipul celei de la Cernobil.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani