Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Angajatul unei firme din Botoșani electrocutat la locul de muncă

Angajatul unei firme din Botoșani electrocutat la locul de muncă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

În data de 16.10.2019, în jurul orei 8:30, a avut loc un eveniment în care a fost implicat Constantin B., cu vârsta de 50 ani, cu vechime în muncă de 14 ani, angajat ca electrician construcţii, la o firmă cu profil instalaţii electrice în construcţii, din mun. Botoşani.

Conform comunicării angajatorului, în timp ce mai mulţi salariaţi se aflau la locul de muncă, în preajma unei linii electrice de medie tensiune de 20kw şi se pregăteau să părăsească zona, conducătorul autocamionului, efectuînd o manevră de întoarcere, a acroşat un stâlp de medie tensiune care s-a rupt. În cădere, firele electrice au declanşat un arc electric, care a surprins lucrătorul ce se afla în zona respectivă, accidentându-l.

Contactul cu arcul electric s-a produs pentru o fracţiune scurtă de timp. În urma evenimentului, persoana accidentată a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, pentru îngrijiri de specialitate.

Evenimentul soldat cu incapacitate temporară de muncă, va fi cercetat de către angajator iar dosarul de cercetare va fi înaintat spre verificare şi avizare Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, conform cu prevederile Legii 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă actualizată şi H.G.1425/2006 actualizată, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 319/2006.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani