ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Activităţi preventive a polițiștilor din Botoșani, pentru combaterea furturilor

Activităţi preventive a polițiștilor din Botoșani, pentru combaterea furturilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

La data de 14 februarie 2019, poliţiştii botoşăneni au dat startul activităților specifice de informare prevăzute în Programul local de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului – prioritate națională a Poliției Romane.

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Botoșani, alături de elevi ai școlilor de poliție aflați în stagiul de practică au desfăşurat activităţi preventive pe raza municipiului, accentul punându-se în special pe promovarea unor măsuri de protecţie a locuinţei şi a bunurilor personale.

Discuţiile cu cetăţenii au vizat transmiterea unor sfaturi utile în situaţia în care locuinţele rămân nesupravegheate pe perioade îndelungate, dar şi măsuri specifice pentru prevenirea furturilor comise de persoane care comercializează diverse bunuri.

De asemenea, polițiștii au oferit recomandări cu privire la măsurile ce pot fi luate pentru evitarea victimizării în cazul furturilor din buzunare/genți, precum și în cazul tâlhăriilor stradale.

Pentru evitarea furturilor din genți /buzunare în această perioadă, poliţiştii vă recomandă:
să evitaţi aglomeraţiile din pieţe, bazaruri, gări, autogări, magazine
să nu vă înghesuiţi atunci când staţi la rând pentru a cumpăra ceva şi să nu permiteţi să fiţi înghesuit
să acordaţi o mai mare atenţie poşetei decât plaselor de cumpărături; siguranţa poşetei să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră
când faceţi diferite plăţi sau cumpărături nu scoateţi tot teancul de bani, ci numai suma care trebuie
nu vă lăsaţi atraşi în locuri slab iluminate sau necirculate pentru a cumpăra ceva la un preţ mult mai mic decât într-un magazin
să nu vă lăudaţi în public că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani
să nu vă păstraţi banii în buzunarele exterioare ale hainelor
să urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă, ca din întâmplare, obiecte de îmbrăcaminte sau plase goale pe mână, acesta fiind un mod prin care infractorii se folosesc de obiectele respective pentru a-şi ascunde mâna de privirile străine
să nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc
să aveti grijă la folosirea cardurilor, la extragerea de numerar din bancomate, existând riscul să fiţi urmăriţi si sa vă fie sustrasă suma de bani.

Dacă sunteţi victima sau martorul unei infracţiuni, nu ezitaţi să apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Materiale informative distribuite au fost realizate în cadrul parteneriatului cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani