Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Tot ce trebuie să știi despre admiterea la liceu și repartizarea electronică

Tot ce trebuie să știi despre admiterea la liceu și repartizarea electronică

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Ieri au fost afișate primele rezultate ale examenului de Evaluare Națională 2015. Elevii nemulțumiți au avut timp până la ora 20:00, să conteste notele.

După ce contestațiile vor fi soluționate, elevii se vor orienta către licee, urmând să își depună cererea cu opțiunile pentru înscriere între 3 și 7 iulie.

În 15 iulie, se va face repartiția computerizată în licee. Listele vor fi afișate la școlile de proveniență ale elevilor, cât și la avizierul liceelor.

Repartizarea electonică se va face în funcție de media obținută la examenul de Evaluare Națională 2015, care cântărește 75%, și media anilor de gimnaziu, cu o pondere de 25 la sută.

În perioada 16-24 iulie, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi.

Odată ce toţi elevii au fost înscriși în sistem, pentru fiecare judeţ și oraș, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Calculatorul va analiza această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică.

Cum se face departajarea la admitere în liceu

Art.5. din metodologia admiterii: (2) În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi în funcție de următoarele criterii, în ordinea în care sunt menționate mai jos:

·    media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
·    nota obţinută la proba de limba şi literatura româna din cadrul Evaluării Naţionale;
·    nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
·    nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limba maternă, susţinuta conform prevederilor Art.10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învaţamânt cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Înscrierea la liceu a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectueaza, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte:

·    cererea de înscriere;
·    cartea de identitate (daca este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
·    adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
·    foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
·    fisa medicală.

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani