Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Analize pe care trebuie să le facă regulat orice bărbat

Analize pe care trebuie să le facă regulat orice bărbat

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Cel putin o singura data pe an trebuie facut un set complet de analize, astfel incat sa va asigurati ca sanatatea voastra nu a suferit nici o modificare. Boli precum cancerul de colon, diabetul si chiar impotenta pot fi tratate eficient daca sunt depistate precoce. Iata de ce analize are nevoie orice barbat.

Testul de depistare a cancerului la prostata
Cancerul la prostata este, cel putin in Statele Unite, cea de-a doua cauza a deceselor in randul barbatilor, dupa cancerul de piele. Testele pot depista boala, chiar inainte de a aparea primele simptome, ceea ce face ca tratamentul sa fie eficace. Medicii urologi recomanda ca primul test de depistare a cancerului de prostata sa se faca dupa implinirea vastei de 40 de ani si chiar mai devreme daca in familie exista precedente.

Testul de depistare a cancerului testicular
Aceasta forma rara de cancer se dezvolta in zona glandelor reproductive. Ea poate aparea intre 20 si 54 de ani. De aceea este recomandat ca la fiecare vizita la medicul de familie sa solicitati si o trimitere pentru a face testul. Prezinta un risc major barbatii care au avut cazuri similare in familie sau care au avut probleme cu testiculele necoborate in scrot. Barbatii se pot controla si singuri si pot observa daca in scrot exista noduli tari sau moi sau daca testicului si-a schimbat forma sau marimea.

Colonoscopie
Barbatii au un risc crescut, fata de femei, de a dezvolta cancer colorectal. Cea mai buna modalitate de a preveni aceasta boala este depistarea polipilor de pe colon inainte de a deveni cancerigeni. Cel mai comun test de depistare a cancerului de colon este colonoscopia. Ea trebuie facuta regulat dupa depasirea varstei de 50 de ani si chiar mai devreme daca exista in familie precedent. Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani