Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Tineri matematicieni din două ţări s-au întrecut în cadrul unui concurs organizat de Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoșani - FOTO

Tineri matematicieni din două ţări s-au întrecut în cadrul unui concurs organizat de Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

A XXI – a ediţie a competiţiei închinate botoşăneanului Octav Onicescu, absolvent de Laurian printre altele, a avut la start 60 de copii din Chişinău, Botoşani, Neamţ şi Iaşi.

Concursul organizat în acest week-end de catedra de matematică a colegiului naţional botoşănean a beneficiat de sponsorizări oferite de către Filiala Botoşani a Societăţii de Ştiinţe Matematice şi Asociaţia Comitetelor de Părinţi din C.N. „A.T.L”, astfel încât duminică dimineaţă s-au putut acorda 17 premii şi menţiuni.

„Subiectele, ca şi anul trecut, au fost pregătite de colegii mei Adrian Boţan şi Adrian Panaete, cărora le mulţumesc şi cu această ocazie, atât lor cât şi celorlalţi colegi din catedră sau nu, pentru sprijinul acordat astfel încât să putem avea la Botoşani o a XXI -a ediţie a concursului Octav Onicescu.”, a declarat la final Dorica Alexe, principala organizatoare a competiţiei.

Concursul a oferit două premii mari pentru că doi dintre competitori au obţinut punctajul cel mai mare. Este vorba despre campionul laurienilor, Tudor Draius Cardaş, cu 120 de puncte, egalat de ieşeanul Vlad Tuchiluş, elev al Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”.

Locul al II-lea al podiumului l-a ocupat Cezar Trişcă Vicol de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, cu doar cinci puncte mai puţin.

Primii 17 clasaţi şi-au primit premiile şi diplomele de la directorii colegiului gazdă Mihaela Prăjinariu şi Ioan Onofrei, aceştia ţinând să fie alături şi în acest an de colegii din catedra de matematică. Cu această ocazie managerii Laurianului au adresat daja invitaţia pentru ediţia din 2019, asigurându-i pe tinerii matematicieni că vor avea parte de condiţii cât mai bune pentru a se putea bucura de noi astfel de momente.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani