Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Taxă ilegală pentru eliberarea diplomei de Bacalaureat. Preţul diferă de la un elev la altul

Taxă ilegală pentru eliberarea diplomei de Bacalaureat. Preţul diferă de la un elev la altul

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Diploma de Bacalaureat trebuie să fie eliberată gratuit! În realitate, un liceu din Suceava percepe o sumă de bani pentru fiecare adeverinţă de absolvire a claselor a XII-a. Mai mult, potrivit elevilor, cuantumul diferă de la un caz la altul. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, nu vorbeşte pentru moment despre sancţiuni, doar speră ca elevii să îşi primească banii înapoi.

Absolvenţii Colegiului „Alexandru cel Bun" din Gura Humorului plătesc ca să beneficieze de diploma de Bacalaureat. Consiliul de Administraţie al liceului a decis să îi pună pe elevi să achite o taxă de cel puţin 25 de lei pentru a intra în posesiva adeverinţei necesare pentru înscrierea la facultate.

Mai mult decât atât, liceul taie şi chitanţe pentru un lucru care, potrivit legii, este gratuit. Doar că preţul diferă de la un elev, la altul. Dacă unii au avut norocul să dea 25 de lei, alţii au plătit 35 de lei. Un telespectator Realitatea TV a trimis mai multe chitanţe eliberate pentru obţinerea diplomei de bacalaureat, dar cu sume diferite de bani.

De trei ani, Ministerul Educaţiei suportă costurile legate de eliberarea acestor adeverinţe. Ministrul Liviu Pop se fereşte să vorbească de sancţiuni, speră totuşi ca elevii să îşi primească banii!

„Deocamdată să anulăm acea hotărâre, copiii să nu aibă nevoie de plătit aceste documente şi după aceea discutăm de alte elemente pe care le stabileşte comisia de anchetă. Ceea ce înseamnă că elevii îşi primesc banii înapoi? Pei din punctul meu de vedere, da pentru că această taxă este total ilegală", spune LIVIU POP, ministrul Educaţiei.

Reprezentanţii unităţii de învăţământ nu au fost găsiţi pentru un punct de vedere, dar Inspectoratul Judeţean Suceava a deschis o anchetă în acest sens.

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani