Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Schimb de experiență între Liceul „Nicolae Iorga” Botoşani și Școala „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița - „Botoşani, cunoaşte-mă!” - FOTO

Schimb de experiență între Liceul „Nicolae Iorga” Botoşani și Școala „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița - „Botoşani, cunoaşte-mă!” - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Elevii claselor I-IV ai Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Dumbrăvița au pornit în căutarea și cunoașterea comorilor culturale ale județului Botoșani prin intermediul unui schimb de experiență cu elevii de gimnaziu ai Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoşani.

Coordonați de prof. inv. Primar Florentina Dănilă - Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoşani; înv. LuminiţaFulga - Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Dumbrăviţa; echipa de proiect – prof. Roxana Vatavu – director adjunct Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoşani; prof. înv. primar Marilena Chelariu - Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoşani; prof. inv. Primar Ioan Ciurciun, prof. Corneliu Drescanu, prof. Angela Dodu, Director prof. Mariana Magopeț - Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Dumbrăviţa, elevii s-au delectat cu o serie de activități menite să sudeze prietenia dintre învățământul școlar urban și rural.

Proiectul și-a trasat un set de obiective clare prin intermediul cărora beneficiarii săi au reușit să coopereze și să interecționeze activ. Dintre obiectivele specifice amintim:

Îmbunătăţirea cooperării cu partenerii din comunitatea urbană şi rurală, activi în domeniul gestionării şi transmiterii valorilor culturale;
Dezvoltarea schimburilor culturale şi educaţionale locale menite să contribuie la o bună cunoaştere şi respectare a valorilor culturale în vederea integrării depline a şcolilor rurale în învăţământul botoşănean.
Împărtăşirea de către elevii, profesorii şi respectiv directorii implicaţi, a unor experienţe cu privire la identificarea unor nevoi şi probleme comune şi a modalităţilor de rezolvare a acestora;
Cultivarea conştiinţei de viitor cetăţean al judeţului Botoşani la elevii participanţi la derularea proiectului;

Un moment deosebit de care elevii au avut parte îl constituie avanpremiera la „Aventurile lui Gulliver", un spectacol deosebit pus în scenă de regizorul Ioan Sapdaru la Teatrul de Copii şi Tineret „Vasilache". Spectacolul plin de culoare și energie a ținut „în priză” micii spectatori, pe chipurile lor instalându-se un amalgam de trăiri și sentimente pe care nu le vor uita prea curând.

Bucuria de a dărui cadouri din magia iernii și culorile primăverii au făcut ca elevii să se transpună prin muzică și dans oferind mici spectacole prin care și-au etalat talentul și aptitudinile artistice.
„Intemperiile începutului de primăvară nu a împiedicat pe copiii de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu" Dumbrăviţa-Ibăneşti şi pe inimoşii lor dascăli să ne întoarcă" vizita. Frumoşi, calzi, inimoşi, curioşi, emoţionaţi...au păşit în şcoala noastră şi i-am întâmpinat cu drag. Au cântat, au dansat, ne-au oferit daruri minunate şi împreună am petrecut clipe deosebite. Un moment de excepţie - avanpremiera la „Aventurile lui Gulliver", un spectacol deosebit pus în scenă de regizorul Ioan Sapdaru. Mulţumim actorilor, domnului Ioan Sapdaru, domnului Marius Rogojinschi şi personalului de la Teatrul de Copii şi Tineret „Vasilache"! Respect pentru colegii noştri de la Dumbrăviţa - Luminiţa Fulga, Angela Dodu, Corneliu Drescanu, Ionel Ciurciun! Aşa se fac omuleţii...OAMENI! (prof. Florentina Dănilă)

„Astăzi, reîntâlnirea cu prietenii noștri de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Botoșani a fost atât de frumoasă și bogată încât iarna, cu tot gerul ei siberian, s-a transformat într-un liliputan jucăuș și a urcat pe scena Teatrului Vasilache delectându-ne.

Mulțumim „fluturașilor” de la clasa a II a step by step! Mulțumim doamnelor învățătoare Dănilă Florentina și Marilena Chelariu! Mulțumim Teatrului Vasilache Marius Rogojinschi!” (inv. Luminiţa Fulga)

„Toată admirația, Botoșani! Mulțumim pentru găzduire. Fara o proiectare prealabilă, șase învățători au lucrat simultan, cu o sută de elevi, realizând un demers extacurricular care poate constitui un pretext didactic, cu abordări civice, artistice, colegiale. Cu viziune, dascălii au realizat „cu sete” ca la practica pedagogică de altădată, un „dialog urban-rural” ca un scenariu.” (prof. Corneliu Drescanu)

„Momente pe care sigur nu le vom uita! La cât mai multe astfel de evenimente! Respect pentru toți cei care au făcut ca activitatea de astăzi să încheie într-un mod deosebit „Școala Altfel". ”(prof. Angela Dodu)

„A fost o zi deosebită! Momentele artistice prezentate de către musafirii noștri ne-au încălzit sufletele. Mulțumim dascălilor inimoși pentru surprizele realizate împreună cu elevii! Să ne revedem cu bine la următoarea întâlnire!” (prof. Marilena Chelariu)


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani