Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Șase licee din Moldova învață despre HIV prin jocuri educaționale

Șase licee din Moldova învață despre HIV prin jocuri educaționale

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Șase licee din județele Botoșani și Iași vor fi dotate cu 12jocuri educaționale nonformale printr-o campanie de informare a adolescenților cu privire la protejarea împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Inițiativa „Stand-up: educație pentru prevenirea HIV” aparține Asociației Semper Musica și este un proiect finanțat de Fundația Orange.

Cadrele didactice care predau biologie și dirigenție la liceele din Bucecea, Trușești, Ștefănești, Vlădeni, Miroslava și Podu Iloaiei vor avea ocazia să transforme lecțiile de educație pentru sănătate în discuții interactive și neconvenționale cu elevii. Până la finalul anului, fiecare dintre cele șase licee va primi câte două jocuri de educație nonformală destinate elevilor, cu ajutorul cărora profesorii vor putea să îsi informeze elevii despre măsurile de protecție împotriva virusului HIV.

Jocurile au rolul de a facilita discuțiile profesorilor cu elevii pe tema educației pentru sănătate și au fost dezvoltate în cadrul proiectului “Stand-up: educație pentru prevenirea HIV”, prin care, în total, aproape 4.000 de liceeni din 15 licee din județele Iași și Botoșani vor beneficia de sesiuni de educație nonformală de tip stand-up, pentru prevenirea unor noi infecții cu virusul HIV.

În plus, prin proiect se oferă consiliere online gratuită de către un specialist, prin intermediul aplicației Whatsapp pentru aproximativ 500 de tineri din toată țara, care au nevoie de sfaturi medicale legate de infecția cu HIV, infecții cu transmitere sexuală, contracepție sau servicii medicale.

„Haios, serios, haios și iar serios – așa e modul în care este structurată sesiunea de prevenire HIV, care mi-a plăcut foarte mult. Am aflat lucruri despre care mi-am dat seama că le făceam foarte greșit și, din neștiință, continuam să le fac... Până la sesiune, nu am fost niciodată conștient că se poate ajunge atât de ușor la o infecție cu HIV”, spune Alex, elev la un liceu din Hârlău, județul Iași.

„Dacă până acum cadrele didactice interesate de temă spuneau că nu știu cum să discute cu proprii elevi despre infecția cu HIV, de astăzi, acestea au la dispoziție un joc de educație nonformală pe această temă pe care să îl utilizeze când doresc. Practic, prin acest joc, cadrul didactic are tot ce este necesar la nivel de informații și metodă pentru a organiza o sesiune de prevenire HIV, fără a mai trebui să se pregătească în prealabil cu informații legate de HIV sau contracepție și fără a mai identifica cea mai potrivită metodă pe care să o folosească pentru a aduce în discuția cu elevii această temă opțională.” a spus Alexandru Gheorghiu, Președintele Asociației Semper Musica.

Proiectul a câștigat una dintre finanțările de 32.000 lei oferite de Fundația Orange prin concursul „Susține un ONG!”, alături de alte proiecte de sănătate, mediu, dezvoltare comunitară etc, prin care angajații Orange sunt încurajați să propună și să coordoneze, alături de un ONG partener, proiecte de filantropie în care cred.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani