Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Rechizite și echipament de sport pentru toți elevii, anunță Ministerul Educației

Rechizite și echipament de sport pentru toți elevii, anunță Ministerul Educației

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Toţi elevii din România vor primi rechizite în întreg anul şcolar 2019-2020. Ministerul Educaţiei alocă 600 de milioane din buget pentru rechizite şi cărţi şcolare, dar şi pentru echipamente sportive, a declarat, marți, ministrul Ecaterina Andronescu. Rechizitele vor fi achiziţionate în urma unei licitaţii publice.

„Trebuie să ajungă odată cu debutul anului şcolar. Trebuie să promulge domnul preşedinte bugetul. Pentru elevii din învăţământul obligatoriu şi pentru cei cu probleme sociale. Sigur vom cuprinde şi elevii de liceu care au probleme sociale. Tot ce trebuie fiecărei clase de la începutul anului şcolar până la finalizarea lui. Nu este prima dată când se derulează un asemenea proiect. Un proiect de rechizite şcolare pentru un număr de aproximativ 1,1 -1,2 milioane s-a mai derulat începând cu anul 2001”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Elevii din clasele gimnaziale vor primi manualele de limba română şi matematică de tot, adică le vor putea păstra în vederea pregătirii pentru evaluarea naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a.

Elevii de la liceu vor primi pentru acasă toate manualele de la disciplinele pentru care vor da examen de bacalaureat.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani