Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„O zi în Parlamentul României” - Premiu Special oferit elevilor dorohoieni - FOTO

„O zi în Parlamentul României” - Premiu Special oferit elevilor dorohoieni - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

În perioada 18-19 noiembrie 2018, elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob”, ai Liceului „Regina Maria”, ai Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi precum și ai Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni au avut posibilitatea să afle trecutul și prezentul a două clădiri emblematice pentru capitala Românei: Palatul Parlamentului și Palatul Patriarhiei.

Vizita a fost posibilă datorită sprijinului doamnei senator Doina-Elena Federovici și a domnului ing. Dorin Alexandrescu, primar al municipiului Dorohoi, care au asigurat transportul, masa și cazarea.

Invitaţia a fost oferită ca recompensă pentru prestaţia celor patru echipaje la Concursul „File de istorie locală” desfăşurat în cadrul Zilelor oraşului Dorohoi.

Activitatea „O zi în Parlamentul României”, inițiată și organizată împreună cuprofesorii-coordonatori ai fiecărei unități de învățământ,se înscrie în rândul celor dedicate Centenarului Marii Uniri și a celor din cadrul Săptămânii Educației Globale.

Proiectul a pornit și de la considerentul că perioada liceului poate constitui un punct solid de plecare în vederea realizării unui obiectiv major al educaţiei, și anume: pregătirea tinerilor pentru a deveni cetăţeni eficienţi într-o societate deschisă, ţinând cont că la această vârstă se modelează competenţele cognitive, afective şi participative, cu ecou puternic în plan atitudinal şi comportamental.

Astfel, tinerii învăţă să gândească complex, critic şi își dezvoltă gândirea care favorizează identificarea unor soluţii pentru situaţiile cu care se confruntă în viaţă.

Implicarea autorităților locale, naționale a conferit activității un plus valoare, un exemplu clar că viața unei societăți ne privește pe toți, deoarece apărându-ne identitatea, ne apărăm pe noi înșine și pe strămoșii noștri, al căror sânge ne curge prin vene, dar, deopotrivă, ne menținem uniți prin aceeași credință.

Atât elevii cât şi profesorii au fost profund impresionaţi şi mulţumesc d-nei senator Doina-Elena Federovici, domnului primar al Municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu, domnului senator Lucian Trufin, și tuturor celor implicați în derularea proiectului pentru că le-au oferit posibilitatea trăirii unei experienţe de neuitat.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani