Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Momente rarisime cu doctorul Cristian Andrei la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoșani - FOTO

Momente rarisime cu doctorul Cristian Andrei la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Cunoscutul psihoterapeut Cristian Andrei a făcut vineri după-amiază o vizită la Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” unde a petrecut câteva ore în dialog cu elevi de a XII-a.

Invitat de profesorii colegiului, doctorul a răspuns afirmativ sosind la Botoşani cu caieţele, portofele şi tolba plină de informaţii şi abordări inedite ale unor subiecte fierbinţi pentru cei aflaţi într-o perioadă sensibilă a vieţii lor.

S-a discutat despre „baftă” şi „ghinion”, despre alternativele ce nu trebuie să lipsească niciodată pentru a atenua orice pierdere, dar şi despre bani şi probleme de cuplu sau de relaţionare cu părinţii. Fără să spună lucrurilor pe nume, Cristian Andrei a oferit sugestii şi profesorilor din Laurian ce au ţinut să-l asiste la întâlnirea sa cu tinerii botoşăneni. Prin mesaje indirecte, acesta le-a explicat dascălilor că notarea începe de la 10 şi nu de la 1, că optimismul pedagogic şi încurajarea elevilor sunt condiţii de start în relaţia cu aceştia. Totodată cunoscutul psihoterapeut a invitat la traversarea graniţelor artificiale, la poziţionarea în aceeaşi tabără a partenerilor actului educaţional, astfel încât comunicarea reală să poată ajuta atingerea scopurilor atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici.

S-a vorbit despre Newton, Einstein, Benjamin Franklin - printre altele inventatorul paratrăsnetului, Alan Turing, homo - părinte al calculatorului, despre pisica lui Schrodinger şi „gestaltul” german pe care îl folosesc greşit de multe ori părinţii, tinerii fiind sfătuiţi să încerce cât mai mult să le deschidă minţile.

Bună dispoziţie, căldură sufletească, apropiere spirituală au fost componentele întâlnirii cu Cristian Andrei, momentele zburând cu viteză aşa cum trec repede şi orele de curs interesante. O lecţie gratuită oferită de un specialist al relaţionării interumane.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani