Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Moment de rară încărcătură sufletească la Colegiul Național „A.T. Laurian” - FOTO

Moment de rară încărcătură sufletească la Colegiul Național „A.T. Laurian” - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Un moment de o rară încărcătură sufletească s-a derulat luni în Aula Magna a Colegiului Național "A.T. Laurian", când, de ziua nașterii poetului de la Ipotești, zeci de elevi, profesori sau doar iubitori de Eminescu au făcut un exercițiu de demonstrație a prețuirii lor pentru poezia Luceafarului.

17 dintre creațiile eminesciene au fost recitate in grup, asemănător unui jurământ de credință, inițiativa venind din partea asociației "Scut Botoșănean" și a Uniunii Naționale "Vatra Românească". Laurienii, cu elevi și dascăli de limba română, latină, dar și de matematică(!), au achiesat cu plăcere la planul organizatorilor, dând astfel consistență evenimentului intitulat "Eminescu trăiește prin noi", ajutați fiind și de micuții de la Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare" din Botoșani.

Impresionantul și ineditul moment al recitării colective a fost încadrat de vizionarea unor fragmente din piesele de teatru de inspirație eminesciană interpretate de trupa "Katharsis" a laurienilor, dar şi de prezentarea editorialistului Eminescu pe care au făcut-o viitori jurnalişti botoşăneni.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani