Martie- Luna ghidismului la Școala Primară nr. 2 Saucenița - FOTO

Martie- Luna ghidismului la Școala Primară nr. 2 Saucenița - FOTO

Pentru elevii claselor a II a şi a IV a, ghizi ai unităţii Narcisa în cadrul Asociaţiei Ghidelor şi Ghizilor din România, luna martie a demarat cu o aniversare deosebită pe lângă cele obişnuite şi anume Ziua Trifoiului.

În data de 1 martie 1991, a fost înfiinţată Asociaţia Fetelor Ghizi din România cu sprijinul asociaţiei similare din Grecia şi al Asociaţiei Mondiale a Fetelor Ghide şi Fetelor Cercetaşe (WAGGGS). De aceea florile-ghizi au realizat tablouri-felicitări din trifoi alături de simbolul mondial al ghidismului. Iniţial organizaţia noastră a fost o mişcare doar pentru fete şi femei.

În anul 2001 a devenit asociaţie mixtă adoptând actuala denumire A. G.G.R fiind deschisă tuturor copiilor, tinerilor şi adulţilor fără deosebire de naţionalitate, gen, credinţă, rasă sau altfel de discriminări. Pentru marcarea acestei aniversări, pe parcursul întregii luni martie, florile unităţii Narcisa au desfăşurat activităţi de promovare a ghidismului. Pentru aceşti copii ghidismul reprezintă o experienţă care oferă oportunităţi deosebite.

Ei au ocazia :

·    Să se distreze într-un mediu non-formal creativ prin jocuri, cântece şi ateliere;

·    Să se implice în comunitatea locală prin activităţi de voluntariat ţi proiecte adresate cetăţenilor;

·    Să îşi facă prieteni noi;

·    Să  îşi dezvolte calităţi de lideri;

·    Să călătorească, să participle la cursuri şi tabere naţionale şi internaţionale ţi să întâlnească persoane cu culturi şi religii diferite;

·    Să-şi dezvolte calităţile proprii şi să realizeze un progres personal;

·    Să discute despre problemele care îi preocupă şi să identifice soluţii pentru rezolvarea lor;

·    Să trăiască în natură şi să înveţe să o ocrotească;

·    Să facă parte din cea mai mare mişcare mondială dedicată fetelor şi femeilor, care numără peste 10 milioane de membri din 145 de ţări, printer care şi România.

Copiii s-au implicat în acţiuni de promovare a asociaţiei prin participarea la Proiectul Naţional „Patrula de reciclare (ROREC)”. Au desfăţurat acţiuni de informare asupra necesităţii colectării deşeurilor electronice din satul Sauceniţa. În urma acestei acţiuni s-a colectat o cantitate de 200 kg de deşeuri electronice la centrul de colectare de la Şcoala Primară nr. 2 Sauceniţa.

Mulţumim pe această cale sătenilor care au răspuns „Prezent!” solicitărilor noastre. Această acţiune a fost un prilej deosebit de înformare a comunităţii locale cu privire  la asociaţia noastră şi a obiectivelor educative pe care le promovează prin distribuirea de materiale publicitare. Considerăm că cea mai bună prezentare este atunci când participăm activ, alături de comunitatea locală, la acţiuni specifice ghidismului fiind o prezenţă remarcabilă între cei alături de care trăim.

Mulţumim redacţiei Dorohoi News pentru contribuţia deosebită la promovarea activităţilor noastre!

(Lider al unităţii de ghizi Narcisa înv. Rudei Lucia)

[gallery link="file" orderby="title"]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Pompierii dorohoieni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la motorul unei autoutilitare

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.