Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
ISU Botoşani : Alege să fii salvator !

ISU Botoşani : Alege să fii salvator !

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recrutează candidaţi pentru concursurile de admitere organizate, în acest an, de instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ale Ministerului Apărării Naţionale. La Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti au fost scoase la concurs 40 de locuri, iar la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti sunt disponibile 104 de locuri pentru subofiţeri şi 16 locuri pentru maiştri militari auto – bărbaţi ( 7 locuri pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, 4 locuri pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române şi 5 locuri pentru Inspectoratul General al Jandarmeriei Române).

 

Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu şi Academia Tehnică Militară Bucureşti au aprobat 7 locuri de ofiţeri, la specializările „finanţe – contabilitate”, „intendenţă”, „blindate, automobile şi tractoare” şi „calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională”.

 

Pentru locurile din instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pot candida, atât bărbaţi cât şi femei, indiferent de specialitate.

 

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă vârsta de până la 27 ani; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică; să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată, pentru săvârşirea de infracţiuni; bărbaţii să aibă înălţimea de minimum 1,70 m , iar femeile înălţimea minimă de 1,65 m .

 

 

Ultima zi de înscriere la instituţiile de învăţământ superior este 3 iunie, iar pentru şcoala de subofiţeri 1 iulie.

 

 

Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, strada Uzinei, nr. 3.

 

 

Informaţii suplimentare se pot obţine la Biroul Resurse Umane din cadrul ISU, telefon la 0231/508.128 sau e-mail :

 

De asemenea, se pot accesa următoarele site-uri:

 

-   www. isubotosani.ro

 

-         www.academiadepolitie.ro

 

-         www.scoaladepompieri.ro

 

-         www.armyacademy.ro ( pentru Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu )

 

-         www.mta.ro (pentru Academia Tehnică Militară Bucureşti). 


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani