IȘJ Botoșani implementează proiectul ProForm-PROfesionalizarea cadrelor didactice prin FORMare continuă - FOTO

IȘJ Botoșani implementează proiectul ProForm-PROfesionalizarea cadrelor didactice prin FORMare continuă - FOTO

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani implementează, timp de 27 de luni, proiectul ProForm-PROfesionalizarea cadrelor didactice prin FORMare continuă, POCU/73/6/6/108182, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6, Apelul Profesori motivați în școli defavorizate.

În cadrul proiectului, Asociația „Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură” din București (SNSH) este beneficiar, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu sunt parteneri.

În luna septembrie 2019, Inspectoratul Şcolar Județean Botoşani, a desfăşurat mai multe evenimente în cadrul proiectului, fiind prezentate teme de interes pentru cariera didactică:

A2.1. – Sesiune de informare, conștientizare, sensibilizare și motivare
-Anul școlar în Uniunea Europeană;
-Organizarea procesului educaţional la clasă cu implicarea copiilor cu autism;
- Forme ale educaţiei – educaţia estetică.

A3.1. - Sesiune de mentorat didactic și coaching cognitiv-comportamental
-Ziua Europeană a Limbilor;
-Proiectarea – componentă a procesului de asigurare a calităţii în educaţie;
- Forme ale educaţiei – educaţiafizicăşisportul.

A3.2. - Seminar de schimb de bune practici
-Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European în România” ;
-Variante de redactare a proiectelor didactice;
-Stereotipuri şi prejudecăţi.

A3.4. – Seminar/Sesiunea de aplicare a mecanismelor/ instrumentelor dezvoltate/ elaborate/ actualizate/ îmbunătățite în cadrul proiectului
-EURYDICE - sursă de informare privind sistemele de educație și formare din Europa;
- Forme ale educaţiei – educaţia tehnologică şi profesională;
- Educaţia interculturală – valori şi principii.

A3.4. – Workshoppentrudezvoltareprofesională
- Plan de acţiune pentru proiecte educaţionale europene;
- Noileeducaţii;
- Activităţile remediale – organizare, beneficiari, rezultate.

Tot în luna septembrie 2019, un număr de 32 de cadre didactice de la Liceul „Demostene Botez” Truşeşti şi de la Liceul „Ştefan D. Luchian” Ştefăneşti au participat la primele trei module ale Programului 1 de formare „Învățământ de calitate, centrat pe beneficiarii educației”.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea competenţelor profesionale şi transversale ale personalului didactic şi managerilor şcolari la nivelul judeţelor implicate în proiect, creşterea motivaţiei şi a stabilităţii pe post a acestora, în vederea asigurării îmbunătăţirii calităţii educaţiei, a accesului echitabil la educaţie, a prevenirii şi reducerii fenomenului de părăsire timpurie a şcolii.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 6.646.102,56 lei, din care, pentru I.Ș.J. Botoșani, valoarea contractului de finanţare este de 1.175.637,34 lei, conform Actului adițional nr. 1.

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

Lucian Trufin: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.