Îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formării profesionale prin reţele parteneriale

Îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formării profesionale prin reţele parteneriale

În zilele de 24-25 mai la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” – Şendriceni s-a desfăşurat activitatea de învăţare colegială „Siguranţa alimentară” în cadrul proiectului „Îmbunătăţire a calităţii educaţiei şi formării profesionale prin reţele parteneriale” Contract nr. POSDRU/85/1.1/S/57551.

La activitatea de învăţare colegială au participat:

-reprezentanţi ai şcolii organizatoare

Lungu Sergiu – Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă”, Şendriceni

Bunduc Tudor – Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă”, Şendriceni

-reprezentanţi ai şcolilor membre în reţea

Dumitraşcu Marieta - coordonator reţea „Alim 10’’ - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc’’ Bucureşti

Tache Elisabeta - monitor intern al reţelei „Alim 10” - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc’’ Bucureşti

Goiceanu Dorina - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Craiova

Cocora Monica - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Craiova

Hladiuc Tatiana - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Suceava

Popescu Octavia Cristina - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Suceava

Târţă Lucia Adriana - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară,Cluj Napoca

Munteanu Maria Elena Ligia - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară,Cluj Napoca

Voina Anca Maria - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”, Sibiu

Conform agendei de lucru membrii reţelei au participat la următoarele activităţi:

Obiectivele activităţii de învăţare colegială (peer learning)

-    Prezentarea principalelor rezultate obţinute în domeniu de către şcoala organizatoare;

-    Formarea competenţelor elevilor

-    Diseminarea exemplelor de bune practici din şcolile participante;

-    Stabilirea unor acţiuni comune viitoare.

Conform agendei activităţii membrii reţelei au participat la următoarele activităţi:

Alimentaţia eco. Alimentaţia viitorului

-    Igienă şi nutriţie alimentară. Rolul factorilor nutritivi în alimentaţie.

-    Inocuitatea produselor alimentare:fizică,chimică şi microbiologică.

-    Influenţa aditivilor din componenţa alimentelor asupra sănătăţii.

Activitatea a fost prezentată de elevi din GSAV Şendriceni coordonaţi de prof. Olariu Dorina, prof. Muscă Sanda, prof. Scripcaru Simona, prof. Ţuca Violeta

Analize fizico-chimice pe materii prime şi produse alimentare(activitate de laborator)

-    Verificarea calităţii făinii,capacitatea de hidratare,aciditatea şi glutenul umed.

-    Determinarea umidităţii şi masa hectolitrică la cereale

-    Determinarea PH-ului şi prospeţimii cărnii.

Activitatea a fost prezentată de elevi din GSAV Şendriceni coordonaţi de prof. Scripcaru Simona, prof. Aostăcioaei Maricela, prof. Ţuca Violeta

Expoziţie gastronomică: „ECO FOOD,BIO GOOD’’ cu produse  realizate de elevi.

-    Realizarea în cadrul lecţiilor de instruire practică a unor preparate culinare tradiţionale eco din materii prime produse în ferma proprie.

-    Prezentarea reţetelor folosite la realizarea produselor.

-    Realizarea piramidei alimentare

-    Realizarea unui studiu de piaţă pentru un produs făcut de elevi.

Activitatea a fost realizată de elevi din GSAV Şendriceni coordonaţi de ms. Herghelegiu Ana, ms. Babliuc Tamara, prof. Gavriluţă Cristian, prof. Gafiţanu Corina.

Profesorii de la şcolile partenere în proiect au apreciat complexitatea şi diversitatea activităţilor realizate de elevi şi cadrele didactice. Ing.Tudor Bunduc; Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă”, Şendriceni

Vezi Galerie Foto de la eveniment, Click AICI!

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Atenție! Nova Apaserv va restricționa furnizarea apei din cauza unei avarii produse la Leorda. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.