Cerc pedagocic al directorilor la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița - FOTO

Cerc pedagocic al directorilor la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița - FOTO

Directorii unităților gimnaziale din Dorohoi precum și cele din comunele Broscăuți, Corlăteni, Cordăreni, Dimăcheni, Dersca, George Enescu, Hilișeu, Lozna, însumând un număr de 20 de manageri, s-au întâlnit în data de 21 aprilie 2016 în cercul pedagogic al directorilor, desfășurat la școala ibăneșteană.

Desfășurat în săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun” tema acestui cerc a fost una generoasă: „Parteneriatul Școală – Familie – Comunitate în contextul actual”.

Programul activităților a fost unul complex, de anvergură:
Cenaclul literar „Dumbrava cu vise”, clasele V-VIII - îndrumat de doamna prof. Georgeta Culiceanu a  avut tema „Povestea florii de cais”;
„Sport și sănătate – ALTFEL”, clasele V-VIII - a avut trei secțiuni: de fotbal, tenis de masă și șah;
„Șezătoare în Dumbravă” prezentată de copiii claselor I-IV, părinții și bunicii fiindu-le alături într-o splendidă activitate;
Concursul pe teme religioase „Căutându-l pe Iisus „a adunat copii din toate cultele și au demonstrat că  există înțelegere și pace acolo unde există Dumnezeu.
„Târgul de Paște „organizat de preșcolari a avut un real succes, toate produsele fiind de calitate și făcute de mânuțele lor îndemânatice, supravegheați îndeaproape de mămicile lor, harnice și pricepute.

Cercul a continuat cu prezentarea unui program artistic mulat pe Sărbătorile Pascale ce vor urma. Orchestra „Cantabile” formată din elevii școlii noastre și îndrumată de doamna Lorena Racu, formația elevilor clasei a III-a îndrumată de doamna învățătoare Alboiu Lucia, echipa de teatru formată din elevii claselor a VIII-a îndrumată de părintele profesor Iftodi Liviu-Marian, elevii claselor I, a III-a și a IV-a  îndrumați de doamnele învățătoare Dodu Angela, Fulga Luminița și Rateș Elena, au prezentat  momente foarte frumoase, emoționând auditoriul. O impresie deosebită a lăsat-o elevul Ricardo  Honcea, aplaudat „la scenă deschisă”.

Trebuie de remarcat că la aceste activități, în toată complexitatea lor, s-au implicat toate cadrele didactice, un beneficiu extraordinar venind din partea părinților și a comunității locale. Reprezentanții  Primăriei – respectiv domnul primar Romică Magopeț și domnul viceprimar Săvel Lavric, preotul paroh  Foca Claudiu, reprezentanții Bisericii Penticostale și a celei Adventiste, părinți, bunici, personal didactic auxiliar și cel nedidactic au contribuit la reușita aceastei activități.

„O şcoală dezvoltată într-o comunitate este motorul dezvoltării comunitare. Şcoala trebuie să fie deschisă la nevoile comunităţii, să identifice acele domenii în care poate dezvolta parteneriate comunitare: alternative de petrecere a timpului liber pentru copii şi tineri, activităţi de educaţie rutieră, educaţie pentru sănătate, ajutorarea vârstnicilor, a familiilor sărace etc. O şcoală dezvoltată este aceea care răspunde unei game cât mai largi de nevoi ale beneficiarilor săi, este deschisă la parteneriate, cu oameni pregătiţi şi motivaţi. Se dovedește azi că școala ibăneșteană este o școală reper pentru cele din zona Dorohoiului și nu numai”, a precizat domnul profesor Enea Leonid, responsabilul Cercului Pedagogic al directorilor, la rândul său director al unei școli de renume - Școala  Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.