Ce le pregăteşte SRI studenţilor: joc 3D cu jandarmi, poliţişti şi animale

Ce le pregăteşte SRI studenţilor: joc 3D cu jandarmi, poliţişti şi animale

Procesul educaţional poate avea şi o parte distractivă. Pentru perfecţionarea specialiştilor, Academia "Mihai Viteazul" a Serviciului Român de Informaţii (SRI) vrea să dezvolte o platformă care va genera simulări 3D inedite.

Instituţia de învăţământ vrea să pună pe picioare un laborator de simulare unde să se desfăşoare activităţi de cercetare în domeniul studiilor de intelligence şi securitate. În cadrul acestuia, pentru formarea cercetătorilor, va exista o aplicaţie care va genera scenarii 3D diversificate, cu un grad înalt de detaliere. Exerciţiile de simulare a "incidentelor, a situaţiilor şi a jocurilor strategice" vor utiliza, printre altele, avioane, elicoptere, trenuri, maşini deteriorate şi ambarcaţiuni, dar şi zeci de tipuri diferite de personaje virtuale, inclusiv înarmate.

Reprezentanţii Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" au cerut ca personajele să "fie de înaltă calitate, cu aspect fizic diferit", "să aibă o reprezentare realistă a vârstei şi a genului" şi să aibă mişcări "atât pentru comportamente normale, cât şi pentru cele afectate", după cum se arată într-un document oficial. Investiţia pe care unitatea de învăţământ vrea să o facă pentru realizarea platformei de simulare şi în laptopuri se ridică la aproximativ 3,2 milioane de lei. Îşi vor putea alege rolul dorit Simulatorul va include chiar şi "personal şi tehnică aparţinând serviciilor speciale de intervenţie, forţe armate, poliţie, ambulanţă, pompieri, jandarmerie", reprezentarea grafică fiind tot 3D.

În acelaşi document al academiei se specifică şi că "orice personaj virtual trebuie să fie selectabil şi ca rol pentru student. Orice vehicul de salvare din mediu trebuie să fie selectabil şi ca vehicul pe care studentul să îl poată conduce". În funcţie de rolul ales, cercetătorii se vor putea deplasa liberi în teren şi vor avea acces în interiorul clădirilor. Simulare interactivă Evenimentele generate de simulator se vor desfăşura în timp real şi vor fi interactive. Cercetătorii vor putea să intre în contact cu obiectele din mediul virtual pentru a obţine diverse informaţii privind starea persoanelor şi obiectivelor vizate. Pentru ca scenariul să fie cât se poate de realist, imaginile vor include, în detaliu, chiar şi mobilier stradal personalizat şi animale. Scenarii legate de proteste

Printre altele, vor fi simulate accidente rutiere pe autostradă, incidente industriale sau care au loc în cartiere rezidenţiale, dar şi unele privind întrunirile publice. În acest sens, platforma va permite simulări ale unor incidente pe stadioane de fotbal şi în pieţe publice. "Simulatorul trebuie să sprijine învăţarea sincronizată la distanţă: cercetătorii şi instructorii se pot afla în locaţii diferite, conectaţi prin internet." - Reprezentanţii Academiei "Mihai Viteazul". Sursa: ziarulring.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.